novosti

MICHAEL TASIĆ ODSTUPIO S DUŽNOSTI Sandi Fonović novi je upravitelj porečke Ribarske zadruge

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ

Uobičajeno je da ribarske zadruge vode ribari, no u porečkom slučaju to više nije tako. Naime, Fonović je završio ekonomski fakultet, a dosad je u porečkoj zadruzi bio voditelj EU projekta "Prizefish".

  

Sandi Fonović zamijenio je na čelu porečke Ribarske zadruge Istra dugogodišnjeg upravitelja Michaela Tasića, koji je, prema Fonovićevim riječima, sam odstupio. Uobičajeno je da ribarske zadruge vode ribari, no u porečkom slučaju to više nije tako. Naime, Fonović je završio ekonomski fakultet, a dosad je u porečkoj zadruzi bio voditelj EU projekta "Prizefish".

 Pripreme za izvoz

Očito je taj projekt, koji potiče razvoj i implementaciju inovativnih ribljih proizvoda s eko oznakama, utjecao i na ono što Fonović misli realizirati u bliskoj budućnosti. Plan je, kaže, da na tržište plasiraju inovativni proizvod na kojem trenutno rade u svom pogonu u Labincima. O kakvom je proizvodu riječ, novi upravitelj zasad ne želi otkriti. No, kaže da će to biti proizvod koji je namijenjen i za izvoz.

Ribarska zadruga Istra, koja je osnovana 2004., ima 40 članova-ribara i ponešto kooperanata. Većinu ulovljene ribe zadrugari izvoze, pogotovo u zimskim mjesecima kada se najviše love trilje i folpi. 

Novi Nadzorni odbor

I dalje koriste prostor koji je trebao svojedobno postati prva veletržnica ribe u Istri, ali nikada nije zaživio u tu svrhu. Koncesionari su i ribarskih luka Santa Marina i Tarska uvala.

Osim upravitelja, zadruga je dobila i tri nova člana Nadzornog odbora. To su Luka Bernobić, Ante Juran i Zoran Mišetić koji su zamijenili Enrika Buršića, Maura Bernobića i Antala Kovacsa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter