UZ TJEDAN CRVENOG KRIŽA

Literarno-likovni natječaj "Ja sam sretno dijete": MALI BUZEĆANI PROMIŠLJALI O SREĆI, EMPATIJI, SUOSJEĆANJU

Osmašica Tamara Krušvar odabrala je temu "Kako se osjeća" jer danas je, kaže, teško izraziti osjećaje. Poput svojih vršnjaka u završnim razredima osnovne škole izložena je stresu."Razmišljam hoću li uspjeti upisati se u željenu školu", rekla je Tamara

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Na literarno-likovni natječaj "Ja sam sretno dijete" kojeg je Gradsko društvo Crvenog križa Buzet organiziralo uz tjedan Crvenog križa, uključilo se 46 učenika Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" s literarnim i likovnim radovima. Svi su dobili pohvalnice, a najbolji i prigodne nagrade koje su im u osnovnoškolskoj učionici u prirodi uručile predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Ervina Kisiček i ravnateljica Lara Černeka.

Važnost pomaganja

Mali Buzećani promišljali su o tome što je to sreća, što ih čini sretnima, koliko je važna empatija prema drugome, suosjećanje, pomaganje..., a u svojim su likovnim i literarnim radovima izrazili svoje misli.

- Važno je da djeca promišljaju o humanosti, pomaganju i toleranciji. To su neke od osnovnih životnih vrijednosti i važno ih je usvojiti. Bravo za svu djecu koje su sudjelovala, poručila je Černeka te dodala kako su se za ovaj natječaj u buzetskom Crvenom križu odlučili i stoga što su u ovo vrijeme pandemije koronavirusa djeca bila dosta na online nastavi pa je cilj bio da, osim o nastavnom procesu, malo promišljaju i o pomaganju onima kojima je pomoć potrebna kao i uvažavanju različitosti.

Literarne radove ocjenjivale su učiteljice Tea Peloza i Tihana Zlatić Božić. Najboljima u kategoriji nižih razreda proglašen je rad Alise Marković, druga je Lara Gržinić, a treći Gabriel Mulato, a u kategoriji viših razreda prva je Antonija Pastorčić, druga Tamara Krušvar i treća Melisa Ivančić. Posebna nagrada uručena je petašici Viti Perišić jer je promišljala o temi, izrazila poštovanje prema narječju i životu na selu, obiteljskoj tradiciji, ljubavi i zajedništvu.

Tamara Krušvar (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Likovne radove ocjenjivali su Hari Ivančić i Alen Poropat. Prvi je Rocco Dry, druga Dora Černeka, treća Mia Majcan, a četvrta Vita Černeha.

Obitelj i prijatelji

Osmašica Tamara Krušvar odabrala je temu "Kako se osjeća" jer danas je, kaže, teško izraziti osjećaje. Poput svojih vršnjaka u završnim razredima osnovne škole izložena je stresu."Razmišljam hoću li uspjeti upisati se u željenu školu", rekla je Tamara koja obrazovanje namjerava nastaviti u buzetskoj gimnaziji.

Lara Gržinić (Snimila Gordana Čalić Šverko)

- Sudjelovala sam u natječaju jer mi se činio zabavnim i volim se likovno i literarno izražavati. Tema mog literarnog rada je "Ja sam sretno dijete". Ja doista jesam sretno dijete jer imam obitelj, prijatelje, ljude koji me podržavaju i vole, povjerila nam je Lara Gržinić iz 4.b. Za temu svog likovnog rada Mia Majcan iz 4.a izabrala je temu "Dijete iz kojeg izlazi sreća". Također smatra da je sretno dijete zato što ima krov nad glavom, obitelj i nekoga tko se brine za nju, i zato što ima prijatelje.

Mia Majcan (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter