BRANITELJI OTKAZALI SURADNJU

Labinska HVIDR-a ne želi više obilježavati praznike i spomendane skupa s lokalnom vlasti jer se FAŠIZAM I KOMUNIZAM NE TRETIRAJU JEDNAKO

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Udruga HVIDR-a Labin obratila se javnosti priopćenjem u kojem ističe kako već više od godinu dana ne sudjeluje u komemorativnim skupovima u organizaciji lokalnih vlasti vezanim za državne praznike i spomendane, kao i na datume vezane za lokane događaje povezane s NOB-om.

- Razlog takvog našeg postupanja leži u nesuglasju u odnosu prema totalitarnim režimima u prošlom stoljeću, kao i u odnosu prema određenim braniteljskim postrojbama iz Domovinskog rata. Uslijed nezainteresiranosti gradskih vlasti Grada Labina za razgovor o rješavanju nastalih nesuglasica, ovim putem želimo izvijestiti javnost da će Udruga HVIDR-a Labin nastaviti samostalno obilježavati navedene datume, kažu iz labinske HVIDR-e, dodavši da će poseban naglasak oni staviti na promicanje europskih civilizacijskih vrijednosti i jednak odnos prema svim totalitarnim režimima kao što su nacizam, fašizam i komunizam, pa će stoga obilježiti 23. kolovoza, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima.

Enes Suljić, predsjednik labinske HVIDR-e, kaže da do tada, a i poslije navedenog datuma, Udruga HVIDR-a Labin ne želi sudjelovati ni na kakvim manifestacijama ukoliko istima nazoče fizičke ili pravne osobe koje svojim stavovima ili djelovanjem nisu u skladu s navedenom deklaracijom. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter