poboljšanje uvjeta za mlade

LABIN: Od 1. lipnja udvostručene naknade za novorođenčad

| Autor: Branko BIOČIĆ
Labin

Labin


Od 1. lipnja udvostručene su naknade za novorođenčad koje roditeljima isplaćuje Grad Labin. Dugoročni cilj Grada je dodatno poboljšanje uvjeta za mlade obitelji i osiguranje kvalitetnijeg, financijski stabilnijeg i bezbrižnijeg života u Labinu, a ovo povećanje naknada samo je prva u nizu brojnih demografskih mjera koje gradska uprava namjerava provesti u iduće četiri godine.

Za prvo dijete, umjesto dosadašnjih 1.500, roditelji će dobiti 3.000 kuna, za drugo 4.000 kuna umjesto dosadašnje 2.000, za treće 5.000 kuna, a za svako sljedeće po 1.000 kuna više. Važna je informacija da nove, udvostručene naknade za nabavku opreme za novorođenčad vrijede za sve zahtjeve koji od tog datuma pristignu u gradski upravni odjel za društvene djelatnosti, za novorođenu djecu čiji barem jedan roditelj ima prebivalište na području grada Labina.

- Osiguravanje boljih uvjeta za naše najmlađe i njihove roditelje jedan je od prioriteta u novom mandatu. Svjesni smo da se cijela Hrvatska, pa tako i Labin, suočava s demografskom krizom, manjim brojem djece i ekonomskim migracijama mladog stanovništva, no naš je cilj da snažnom i odlučnom demografskom politikom usporimo, ako već ne možemo zaustaviti ove negativne trendove. Nedavno dobiveno priznanje 'Grad za mlade' potvrda je da smo odabrali ispravni put, ali već od danas krećemo s prvom konkretnom mjerom koja će svakako olakšati mladim roditeljima najljepše trenutke dolaska na svijet novog člana obitelji. Ovakvim mjerama dokazujemo da nismo Grad za mlade samo na papiru, već i u djelima, izjavila je Federika Mohorović Čekada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter