ODLIČAN STRIJELAC

KRISTIJAN KANCELAR pobjednik 27. Trke na viticu. Tri puta pogodio u sridu

| Autor: Lara Bagar


"Mirne ruke i bistrog oka" tradicionalni je povik kojim je otvorena ovogodišnja 27. Trka na viticu, a čiji je slavodobitnik Kristijan Kancelar. Bila je to, kao i uvijek, dojmljiva uvertira u središnju 47. Trku na prstenac koja počinje danas u 17 sati.

Kancelar je odnio nadmoćnu pobjedu, jašući na konju Ramzesu pogodio je svaki put u sridu te je u tri "trka" osvojio maksimalnih devet bodova. Iskusni konjanik je sudjelovao čak 24 puta na barbanskim konjaničkim utrkama gdje je 2008. i 2018. godine osvojio Trku na prstenac, dok mu je ovo prva pobjeda Trke ne viticu. Iako u ovoj utrci nema drugoplasiranog, nakon Kancelara najuspješniji je bio Antonio Osip s osvojenih sedam bodova, dok je Silvio Učkar sa šest bodova trećeplasirani.

Pobjednik je osvojio nagradu od 10.000 kuna i zlatnu viticu.

Pod prijetećim nebom

U ovoj tradicionalnoj i impresivnoj trci koja je postala zaštitni znak Barbana ove je godine bilo predviđeno sudjelovanje 16 konjanika. No, zbog ozljede konja Pandora odustao je Diego Učkar. U utrci su jučer a i
danas će sudjelovati: Gvido Babić, kopljonoša Matija Verbanac - konj Kika, Petar Benčić, kopljonoša Erik Roža -
konj Zen, Daniel Broskvar, kopljonoša Filip Pavlić - konj Suez, Bruno Celija, kopljonoša Luka Lupetina - konj
Brendi, Milio Grabrović, kopljonoša Aldo Paus - konj Bleki, Andrej Kancelar, kopljonoša Dragan Popović - konj
Cezar, Kristijan Kancelar, kopljonoša Mateo Zulijan - konj Ramzes, Luka Kancelar, kopljonoša Filip Filipović -
konj Furia Pipi, Antonio Osip, kopljonoša Jure Paus - konj Quarz, Stefano Osip, kopljonoša Nikola Milevoj - konj
Fareesa, Maksimilijan Rojnić, kopljonoša Juraj Rudan - konj Haladar, Goran Špada, kopljonoša Enco Špada - konj Ulika, Silvio Učkar, kopljonoša Ivan Duras - konj Galjardo, Aleksa Vale, kopljonoša Petar Roce - konj Ranger i ovogodišnji debitant Erik Žagrić, kopljonoša Ervin Racan - konj Zvjezdan, za kojeg su iskusni pratioci i znalci ovog turnira rekli da je pravo iznenađenje.

Iako je subotnje vrijeme bilo varljivo te su od ranoga jutra olovno sivo nebo i povremene kapi kiše prijetile održavanju utrke, Trka na viticu je kao i uvijek bila dobro popraćena, kako od domaćih tako i od stranih turista. Nije ju uspjela omesti ni kiša koja je u drugoj trci pala, ali se ni suci ni gledatelji nisu maknuli s trkališta. Oni nesigurni smjestili su se ispod stabala ili pronašli zaklon ili se zabavili uz mnogobrojne štandove s kojih se širio ugodan miris roštilja i kokica, dok je ulazak u Barban slatka uvertira puna fritula za najmlađe koji rado pohode ovu manifestaciju.

Izravni prijenos na HTV2

Već je danas najavljeno vedrije vrijeme, a na ovogodišnjoj Trci očekuje se velik broj i uglednih gostiju iz svijeta
politike, kulture, gospodarstva te javnog života, a bit će pozvani i predstavnici zakonodavne te izvršne vlasti
Republike Hrvatske. Tradicionalno se očekuje dolazak istarskog župana, kao i istarskih gradonačelnika i načelnikasusjednih te Barbanu prijateljskih općina. 47. Trka na prstenac održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika orana Milanovića te se očekuje njegov dolazak i da slavodobitniku preda Štit predsjednika Republike.

Za sve one koji neće moći uživo pratiti manifestaciju, 47. Trka na prstenac ide u izravnom prijenosu na drugom programu Hrvatske televizije danas od 17 sati.

Ilustracija

Ilustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter