koronakriza

KORONA U DOMU ZDRAVLJA POREČ: Tri liječnika, šest medicinskih sestara i dva vozača sanitetskog vozila ne rade. Ravnateljica komentirala i situaciju oko judo natjecanja

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Jedanaest djelatnika Doma zdravlja u Poreču odsutno je s posla zbog koronavirusa. Dio njih nalazi se u samoizolaciji kao bliski kontakt zaražene osobe, a tek manji dio djelatnika je potvrđeno pozitivan na koronavirus.
Potvrdila nam je to  ravnateljica porečkog Doma zdravlja Radmila Korlević, objasnivši da se radi o tri liječnika, šest medicinskih sestara i dva vozača sanitetskog vozila. Međutim, neki od njih su već pri kraju samoizolacije i upravo su jučer obavljali kontrolne briseve, pa se nada da će se već u ponedjeljak neki od njih vratiti na posao. S obzirom da su među njima i liječnici obiteljske medicine, Korlević je rekla da su se za sada uspjeli organizirati tako da pacijenti ne ispaštaju, no nije moguće naći zamjenu i za jednog specijalista koji je u petak poslijepodne, nakon posla, osjetio simptome i tijekom vikenda otkrio da je pozitivan na koronu.
Cijela ova situacija nema nikakve veze s Europskim prvenstvom u judu koje se u porečkoj Zelenoj laguni održavalo od 4. do 6. studenog, a na kojem je među 700 najboljih judaša iz 40 zemalja otkriveno 6 natjecatelja zaraženih koronavirusom premda nisu imali nikakvih simptoma, istaknula je Korlević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter