PACIJENT IZ OKOLICE ROVINJA

KBC Rijeka istražuje da li bilo propusta u liječenju Milenka Banića

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Ilustracija (S. DRESCHLER)

Ilustracija (S. DRESCHLER)


Nakon što smo objavili ispovijest teško bolesnog Milenka Banića iz okolice Rovinja koji je za Glas Istre ispričao što je doživio tijekom nedavnog liječenja u KBC-u Rijeka, žaleći se prvenstveno na nehumani odnos pojedinih liječnika, oglasilo se ravnateljstvo KBC-a Rijeka.

Naime, Banić je ispričao da su ga samo dan nakon operacije htjeli potjerati s odjela te da su mu prijetili policijom. S obzirom na prirodu bolesti i trenutno zdravstveno stanje, tražio je prijevoz sanitetskim vozilom, a kako je rekao, jedna mu je liječnica poručila da zove taksi ili da ide busom!

U ravnateljstvu KBC-a Rijeka potvrdili su da je Milenko Banić hospitaliziran u toj ustanovi. Navode da je "proces liječenja bio sukladan pravilima struke i na temelju važećih standarda i kliničkih smjernica, a u cilju sprječavanja dodatnih komplikacija i postizanja optimalnog ishoda liječenja". Između ostalog, ističu da će "kroz propisane postupke istražiti sve činjenice uz navedeni događaj te će promptno ustanoviti u kojoj su mjeri narušena prava i sigurnost pacijenta".

Podsjetimo, Banić je u riječkom KBC-u operiran 1. srpnja, međutim, operacija je ponovljena budući da, prema njegovim riječima, liječnici nisu uzeli biopsiju tkiva. Dan nakon druge operacije otpušten je iz bolnice te mu KBC nije želio osigurati sanitetsko vozilo. Ispričao je da mu je odjelna liječnica rekla da zove taksi ili da se u Rovinj vrati autobusom, no on se tome usprotivio. Liječnica mu je, kako tvrdi, prijetila da će pozvati policiju ako ne napusti odjel, jer "nekome zauzima krevet".

Banić je ipak zadržan na odjelu, no istaknuo je da je cijeli taj dan bio bez hrane te da nije dobio lijekove, iako je, između ostalog, srčani bolesnik.

Po povratku u Rovinj stanje mu se dodatno zakompliciralo, rana se upalila, dobio je visoku temperaturu te je hitno prevezen u pulsku bolnicu gdje čeka novu operaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter