SVETVINČENAT

Idućeg tjedna kreće edukacija za turističke dionike koji djeluju u kontinentalnoj Istri: KAKO KREIRATI I PLASIRATI NOVI TURISTIČKI PROIZVOD


Predavanja u Savičenti, koje organiziraju TZ-ovi Buzeta, Središnje Istre, Kanfanara, Motovuna, Oprtlja, Vižinade, Žminja i Svetvinčenta, namijenjena su privatnim iznajmljivačima, ali i OPG-ovima, agencijama, vodičima, ugostiteljima i drugim dionicima

Zajedničku edukaciju za privatne iznajmljivače i ostale dionike u turizmu pripremaju za srijedu, 13. veljače, u Savičenti osam istarskih turističkih zajednica. Riječ je o TZ-ovima grada Buzeta, Središnje Istre te općina Kanfanar, Motovun, Oprtalj, Vižinada, Žminj i naravno Svetvinčenat, a predavanja s nizom aktualnih tema koje mogu doprinijeti boljem poslovanju namijenjena su i OPG-ovima, malim turističkima agencijama, vodičima, agencijama za poslovni turizam, ugostiteljima i ostalima.

U Mediteranskom plesnom centru, nekadašnjem društvenom domu u Savičenti, s početkom u 17 sati, program će s temom "Trendovi u turizmu - pratim li ih?" otvoriti Marinela Dropulić Ružić, a bit će riječ o odabiru marketinških kanala za promociju, utjecaju mobilnih aplikacija, ekonomiji doživljaja i "prodaji snova" te pet friendly konceptu. Od 18 sati Nedo Pinezić prezentirat će model moguće suradnje među dionicima u destinaciji, odnosno mogućnosti povezivanja radi kreiranja novih i atraktivnih turističkih proizvoda. Naglasak je na obiteljskom smještaju, malim hotelima, OPG-ovima, turističkim agencijama, dionicima pustolovnog turizma, vodičima i tako dalje.

Na tom će tragu biti organizirana i prezentacija turističke ponude s područja navedenih turističkih zajednica kroz koju će svoje proizvode i usluge predstaviti OPG-ovi, ugostitelji, pružatelji usluga u turizmu, male turističke agencije, organizatori izleta i drugi, s idejom povezivanja ponude i potražnje, ostvarenja suradnje, umrežavanja te zajedničkog osmišljavanja i plasiranja novih turističkih sadržaja.

Edukacija je besplatna za sudionike, ali su obavezne prijave do 12. veljače, putem e-mailova ovih osam turističkih zajednica, ovisno o području na kojem se nalazi smještajni objekt.

Na teritoriju osam turističkih zajednica, koje organiziraju edukaciju, prošle je godine ostvareno gotovo 800.000 noćenja, uz izraženu stopu rasta koja se iz godine u godinu povećava, a atraktivnost destinacija potvrđuju i brojne nagrade i priznanja koja redovito osvajaju projekti, manifestacije, privatni iznajmljivači, ugostitelji, OPG-ovi i drugi. (Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter