MEDULIN

GRAĐENJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA KAMIK: Edukativne radionice za mještane

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Edukacija se odvija u sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Kamik u Banjolama

Edukacija se odvija u sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Kamik u Banjolama


Prva u nizu edukativnih radionica održat će se večeras za žitelje s područja Mjesnog odbora Premantura u Staroj školi (JU Kamenjak). Druga radionica održat će se na području MO-a Pomer u srijedu 13. studenog u zgradi Albaneža d.o.o., dok je za žitelje s područja MO-a Banjole radionica planirana u petak 15. studenog u Društvenom domu Banjole

Ovog tjedna održavat će se edukativne radionice o ulozi reciklažnog dvorišta i sustavu odvojenog prikupljanja otpada i to od danas do 15. studenog po svim mjesnim odborima. Riječ je o aktivnostima u sklopu projekta "Građenje reciklažnog dvorišta Kamik". Sve radionice će se održavati s početkom u 18 sati, u prostorima mjesnih odbora (društvenim domovima).

Projekt vrijedan 4 milijuna kuna

Tako će se prva u nizu edukativnih radionica održati večeras za žitelje s područja Mjesnog odbora Premantura u Staroj školi (JU Kamenjak).

Druga radionica održat će se na području Mjesnog odbora Pomer u srijedu 13. studenog u zgradi Albaneža d.o.o., dok je za žitelje s područja MO-a Banjole radionica planirana u petak 15. studenog u Društvenom domu Banjole.

Svi zainteresirani koji žele utvrditi svoje stečeno znanje i nadograditi ga novim spoznajama su dobrodošli. Održavanje edukativnih radionica se provodi u sklopu projekta "Građenje reciklažnog dvorišta Kamik" koji Općina Medulin kao nositelj projekta provodi u suradnji sa komunalnim poduzećem Med eko servis d.o.o.

Održavanje edukativnih radionica je sufinancirano u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija". Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.- 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo četiri milijuna kuna, a bespovratna sredstva iznose 3,3 milijuna kuna.

Edukativna predstava za djecu

Sutra, u utorak 12. studenoga održati će se dječja predstava "Recikloman spašava budućnost" za vrtićku djecu i djecu nižih razreda osnovnih škola s područja općine Medulin. Predstavu će izvesti umjetnička udruga "Teatar naranča", u prostoru 3MC-a, na Placi u Medulinu, a planirane su čak dvije izvedbe ove predstave. Prva za vrtićku djecu s početkom u 17 sati, a druga za djecu nižih razreda osnovne škole s početkom u 18.30 sati. Ulaz na predstave je besplatan.

Inače, predstava će se održati u sklopu edukativnih aktivnosti projekta o održivom gospodarenju otpadom, pod nazivom "Saberi se - poberi sve, odvoji opasno - pospremi korisno" koji Općina Medulin, kao nositelj projekta, provodi s Gradom Vodnjanom u suradnji s komunalnim poduzećima Med eko servis d.o.o. i Contrada d.o.o. Predstava je edukativnog karaktera, a njen cilj je na jednostavan, šaljiv i djeci zanimljiv način objasniti važnost odgovornog postupanja s komunalnim otpadom te pravilnog odvajanja otpada i kućnog kompostiranja. Organizacija predstave je također sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.- 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 583 tisuće kuna, a bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 495,7 tisuća kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter