ADVENT U SRCU ISTRE

Grad Pazin poziva sve zainteresirane za dostavu programa u prosincu i za vrijeme školskih blagdana

| Autor: Glas Istre
(Foto  TZSI)

(Foto TZSI)


Grad Pazin uputio je javni poziv svim zainteresiranima da se pridruže prigodnom obilježavanju programa „Veselog prosinca u Pazinu“ i programa „Klizališta u srcu Istre“.

Programe mogu prijaviti udruge, ustanove i druge pravne i fizičke osobe uključujući i one sa sjedištem izvan Pazina, uz uvjet da se programi održavaju u Pazinu od 3. prosinca 2022. do 8. siječnja 2023.godine.

Prijavljeni programi mogu biti kulturni, zabavni, sportski i drugi prigodni sadržaji otvoreni za javnost, a mogu se održavati na javnim površinama (uključujući sportske terene), na pozornici u sklopu klizališta ili u drugim privatnim i javnim objektima u Pazinu. Programi na klizalištu moći će se održavati svaki dan od 10 do 24 sata. Za prihvaćene programe Grad Pazin osigurat će zajedničku promociju i tehničku podršku u organizaciji.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog povratka programa „Veselog prosinaca u Pazinu“, poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbena događanja koja će   nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i u vrijeme iščekivanja Božića. Kao i ranijih godina želja je organizirati klizalište na otvorenom „Klizalište u srcu Istre“ kojeg će pratiti ugostiteljski i zabavni sadržaji. Ukoliko za sadržaje bude dovoljno interesa, klizalište sa pratećim sadržajima bit će otvoreno i kroz cijeli siječanj 2023. godine. Cilj je svake godine unaprijediti zimsku ponudu u Pazinu te ponuditi dodatni sadržaj, što se također odnosi na sadržaje za djecu i mlade tijekom zimskih školskih praznika, poručili su iz Grada Pazina.

Klizalište će biti postavljeno na platou ispred Spomen doma dok će prateći sadržaji klizališta biti prošireni u dio Šetališta Pazinske gimnazije kako bi sa ugostiteljskom ponudom i Božićnim sajmom (adventske kućice) i pozornicom činili cjelinu „Pazinski božićni kantun“. Božićni sajam (štandovi) ove godine održat će se na novoj lokaciji – Gradskoj tržnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter