ROVINJ

Grad i Udruženje obrtnika udružili snage: OSNOVAN FOND ZA POMOĆ OBRTNICIMA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Obrtnici moraju udovoljiti nizu uvjeta da bi ostvarili pravo na potporu (M. MIJOŠEK)

Obrtnici moraju udovoljiti nizu uvjeta da bi ostvarili pravo na potporu (M. MIJOŠEK)


Za provedbu ovog programa iz proračuna Grada Rovinja osigurano je 100.000 kuna namijenjenih obrtnicima za podmirene režijskih troškova za ožujak i travanj 2020. te podmirene fiksnih troškova (trošak knjigovodstvenih usluga) za ožujak i travanj 2020. godine

S ciljem pružanja pomoći obrtnicima koji se suočavaju s poteškoćama u poslovanju uslijed epidemije korona virusa, Grad Rovinj je, u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Rovinja, osnovao Fond za pomoć obrtnicima koji su registrirali pad prometa od najmanje 50 posto u odnosu na isti period prethodne godine. Fond je osnovan da bi ti obrtnici uspjeli održati poslovanje, ali s krajnjim ciljem da zadrže i svoje zaposlenike.

U tijeku je javni poziv za čiju je provedbu iz proračuna Grada Rovinja osigurano 100.000 kuna namijenjenih obrtnicima za podmirene režijskih troškova za ožujak i travanj 2020. te podmirene fiksnih troškova (trošak knjigovodstvenih usluga) za ožujak i travanj 2020. Najvišu financijsku pomoć koju može ostvariti jedan obrtnik po ovom pozivu iznosi do 1.500 kuna.

Sezonskim obrtima pomoć se obračunava proporcionalno broju dana rada (ovisno da li su započeli obavljati djelatnost u ožujku ili travnju 2020.), uz usporedbu s istim periodom u 2019. godini, uz najvišu financijsku pomoć do 1.500 kuna.

- Svjesni smo kako se ne radi o velikim iznosima, međutim smatramo kako je obrtnicima u krizi u ovom trenutku svaka kuna i svaka potpora bitna. Uz ovu potporu, te mjere pomoći gospodarstvu koje smo uveli na razini Grada, kao i apliciranjem za potporama na razini države, mišljenja smo da će obrtnici uspjeti donekle, s obzirom na stanje i situaciju u cijelome svijetu, stabilizirati vlastito poslovanje, izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga, dodajući i kako je ovo još jedan primjer izvrsne suradnje koju Grad ostvaruje s lokalnim Udruženjem obrtnika, a ujedno i jedini takve vrste na ovim područjima.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter