POČINJE DANAS NA PORTARATI

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI U PULI: Pješačenje, sadnja stabala i mjerenje tlaka

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Pula (Foto: Grad Pula)

Pula (Foto: Grad Pula)


Danas će od 9.30 do 11 sati na Portarati, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti koji traje do utorka, 22. rujna, u što se uključio i Grad Pula, Društvo distrofičara Istre predstaviti vozila namijenjena osobama sa smanjenom pokretljivošću, a HAK Pula-Rovinj, Zajednica tehničke kulture Pule i policajci podučavat će o sigurnom kretanju biciklom u prometu.

Sutra, 17. rujna, na glavnoj tržnici besplatno će se mjeriti tlak i šećer u krvi. U subotu je akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja, a u Šijanskoj šumi od 9 do 12 može se besplatno popraviti sitni kvarovi na biciklu. U nedjelju od 8 do 11 sati KRUPP u suradnji s liječnicima specijalistima organizira pješačenje i vježbanje u prirodi, s polaskom ispred "Štiglića". U utorak, 21. rujna, od 10 sati sade se stabla uz dječje igralište na Vidikovcu, a dan kasnije, na Dan bez automobila, od 7 do 15 sati Lungomare će biti zatvoren za promet.

U Europskom tjednu mobilnosti žitelji Istre mogu posjetiti Aquarium na Verudeli uz 50 posto popusta, a putem medija će se dijeliti beskontaktne kartice za javni prijevoz, da bi se potaknula njihova upotreba. Svakog dana od 17 do 18.30 na pješačke ture po Šijanskoj šumi vodi Natura Histrica, uz prethodnu najavu na telefon 098/420-423.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter