U tijeku

Dvorani se dodaju pomoćne prostorije na katu i prizemlju PROŠIRENJE ROVINJSKOG MMC-A U ZAVRŠNOJ FAZI

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

U novom, povećanom aneksu na katu smješta se spremište, sanitarije za osobe smanjene pokretljivosti i garderobni ormar za posjetitelje * U prizemnom dijelu, u prostoru bivšeg atrija, dobiva se spremište...

Rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga u pratnji pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i komunalno gospodarstvo Tanje Mišeta i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Dubravke Svetličić obišao je Multimedijalni centar gdje su u tijeku radovi na proširenju prostorija.

Radovi na adaptaciji i proširenju skladišnog i garderobnog prostora na MMC-u koji su započeli u veljači su trenutno u završnoj fazi. Budući da samoj dvorani nedostaju pomoćne prostorije, ovom se investicijom izvode radovi u svrhu stvaranja dodatnog prostora u funkciji dvorane kojim bi se olakšalo njezino korištenje. U novom, povećanom aneksu na katu smješta se spremište, sanitarije za osobe smanjene pokretljivosti i garderobni ormar za posjetitelje.

U prizemnom dijelu, u prostoru bivšeg atrija dobiva se spremište do kojeg se dolazi postojećim stubama. Iz tog dijela pristupa se sanitarijama i garderobnom prostoru, koji su bili u funkciji banke koji se prenamijenjuju i služit će Multimedijalnom centru. Dogradnja prati i poštuje već izvedenu strukturu te je u duhu moderne arhitekture.

- Skladišni prostor koji je bio MMC-u iznimno važan ovim će zahvatom biti riješen, a pored toga MMC će dobiti toliko potrebnu garderobu i sanitarije za izvođače, dok osobe s invaliditetom poseban sanitarni čvor, izjavila je ravnateljica POU Rovinj Dubravka Svetličić. "Ovim se zahvatom ne mijenja namjena zgrade, već se samo dvorani dodaju pomoćne prostorije, dijelom na katu, a dijelom u prizemlju gdje je banka dio prostora ustupila Multimedijalnom centru", objasnio je gradonačelnik Paliaga.

Postojeća stara zgrada bivšeg rovinjskog kina bila je prenamijenjena prema građevinskoj dozvoli iz 2005. godine, te se uz nju dogradio aneks koji služi kao glavni ulaz u dvoranu MMC-a i u kojem se nalaze sanitarije za posjetitelje. Trenutno dvorana ima samo jedan evakuacijski izlaz, dok će se predviđenim zahvatom omogućiti još jedan kroz dograđeno spremište.

Prema sporazumu između Grada Rovinja i Raiffeisenbank Austria trošak radova preuzima banka kojoj će se umanjiti zakupnina prostora u visini utrošenih sredstava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter