PAZIN

DANKO KONČAR ODUSTAO OD TUŽBE PROTIV DAMIRA KAJINA. Kajin svejedno "sipa otrov". Svašta je izgovorio

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Končar je, podsjetimo, tužio Kajina za kazneno djelo klevete, a tužba se odnosi na Kajinovu izjavu da "Vlada nije kriva što je Končar 33-postotni vlasnik Glasa Istre, novine koja je bilten IDS-a i koja otvoreno zagovara ulazak Končara u Uljanik, a znalo se da on ne može sanirati posrnulu tvrtku

Na Općinskom sudu u Pazinu danas je trebalo biti održano prvo ročište u kaznenom postupku kojeg je poduzetnik Danko Končar pokrenuo protiv političara i bivšeg saborskog zastupnika Damira Kajina, no kako se tužitelj nije pojavio u sudnici sud je zaključio da je Končar odustao od privatne tužbe, te temeljem Zakona o kaznenom postupku donio odluku o prestanku postupka.

Končar je, podsjetimo, tužio Kajina za kazneno djelo klevete, a tužba se odnosi na Kajinovu izjavu da "Vlada nije kriva što je Končar 33-postotni vlasnik Glasa Istre, novine koja je bilten IDS-a i koja otvoreno zagovara ulazak Končara u Uljanik, a znalo se da on ne može sanirati posrnulu tvrtku."

Damir Kajin spornu je rečenicu izgovorio na konferenciji za novinare koja je održana 27. kolovoza 2018. godine, a Končar je u tužbi ustvrdio da je to učinio "iako je znao da izrečene činjenične tvrdnje u potpunosti nisu istinite". Tuženi Kajin izjavu je, stoji u tužbi, dao na konferenciji za novinare čime je učinio da te neistinite tvrdnje postanu dostupne većem broju osoba čime je, smatrao je tužitelj, počinio kazneno djelo protiv časti i ugleda klevetom. Končar je zbog toga tražio od suda da proglasi Damira Kajina krivim za klevetu i da mu izrekne kaznu "u visini 500 dnevnih iznosa", te 50.000 kuna sa zakonskim kamatama od dana podnošenja tužbe "radi naknade neimovinske štete".

No, kako se ni on ni njegovi odvjetnici nisu pojavili danas u Pazinu, sudac je zaključio da je od svega odustao, što je nakon izlaska iz sudnice kazao i Kajinov odvjetnik Mijo Čulić. Ovakav rasplet tužbe protiv njega komentirao je i Kajin: "Istra je nekad bila zemlja slobode, danas je postala zemlja straha. Ovdje se više ne može slobodno niti govoriti. Umjesto da se kriminalizira one koji bez jedne kune pokušavaju domoći se najvrednijih istarskih resursa, oni kriminaliziraju one koji o tome progovaraju", kazao je Kajin po izlasku iz sudnice. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter