GORTANOV BRIJEG

Buzetska AM Grupa održala prezentaciju radnih strojeva i alata za poljoprivredu, hortikulturu, održavanje i e-mobilnost od dvadesetak svjetskih proizvođača: OD AMERIČKIH KOSILICA ZA TRAVU DO JAPANSKIH MOTORNIH PILA I ŠIŠAČA OGRADA

Ove godine je na prezentaciji bio poseban naglasak na strojeve za rezidbu poput akumulatorskih škara te tresača za nadolazeću berbu vrhunskih Istarskih maslina, a sve s idejom kako bi lokalnim proizvođačima olakšali nadolazeći mukotrpan rad s berbom i preradom maslina na putu do novih vrhunskih maslinovih ulja

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ


U Gastronomskom centru Agencije za ruralni razvoj Istre na Gortanovom brijegu u Pazinu održala se prezentacija radnih strojeva i alata iz ponude poduzeća AM Grupa d.o.o. iz Buzeta. Ta je tvrtka jedan od vodećih partnera i dobavljača strojeva za poljoprivredu, hortikulturu, održavanje i e-mobilnost vodećim kompanijama na području Istre s tri velika prodajna centra u Buzetu, Vodnjanu i Poreču.

Zastupnici su i distributeri za Hrvatsko tržište grupacija Massey Ferguson, Ferrari, BCS Ma.Tra, Agromehanika, INO, Bernerdi, Fužinar, Agrinova, Cerjak, Alpina, Kawasaki, Maruyama, Meccanica Benassi, Volpi originale, Grifo, Rover Pompe, Cordivari, TORO, Ico Car te ostalih vrhunskih brandova.

Važna karika

Kao važna karika u opskrbi vodećih turističkih kompanija na području Istre upravo je AM Grupa prepoznata od strane TORO-a, najvećeg proizvođača kosilica u SAD-u, kao strateški partner koji je na održanoj prezentaciji imao čast napraviti Hrvatsku premijeru komunalne kosilice s okretom u mjestu TORO Z Master 4000.

S prezentacije na Gortanovom brijegu

Kosilica TORO Z Master 4.000 dolazi na tržite s nekolicinom noviteta kao što je patentirani "My Ride" sistem amortizacije cijele sjedeće platforme, TURBO FORCE kosištem koje osigurava legendarnu Toro kvalitetu otkosa, 5 godina garancije i drugim novitetima koji je i dalje ostavljaju na samom vrhu ponude komunalnih kosilica postavljajući nove kriterije na sve zahtjevnijem tržištu komunalnih kosilica.

Osim premijere kosilice TORO Z Master 4000, AM Grupa je prezentirala i nekoliko drugih modela kosilica najvećeg svjetskog proizvođača kosilica TORO koje se već nekoliko godina nalaze u ponudi.

Prvi trimer

Greenworks je nova marka u ponudi AM Grupa d.o.o. kojom se pozicionira u sam vrh na tržištu akumulatorskih alata strojeva za održavanje zelenih površina. Greenworks je brzorastuća kompanija i jedan od vodećih proizvođača baterija i baterijskih alata i strojeva, koja se od svojih osnutaka 2003. godine, isključivo bavi proizvodnjom baterija i baterijskog programa za održavanje zelenih površina i ručnog alata.

Sa svojih više od 1.000 patenata i R&D centrom u Švedskom Jonkopingu, jedan je od predvodnika u trenutnoj tranziciji gdje se svi proizvođači trude što prije i što kvalitetnije napraviti tranziciju sa zamjenom motora s unutarnjim izgaranjem električnim motorima pogonjenim litij ionskim baterijama.

Maruyama je Japanski proizvođač vrhunskih strojeva poput motornih pila, trimera, šišača ograda koji već 120 godina proizvodi strojeve za profesionalce i one koji se žele tako osjećati. AM Grupa d.o.o. kao ekskluzivni uvoznik i distributer posebno ističe Maruyaminim pionirski pristup inovacijama, te kao proizvođača prvog trimera bez kojeg se danas ne može zamisliti svakodnevni rad u održavanju zelenih površina. Tradicionalna Japanska kvaliteta već godinama s pravom opravdava uzrečicu "Just try to stop me ..."

S prezentacije na Gortanovom brijegu

Ove godine je na prezentaciji bio poseban naglasak na strojeve za rezidbu poput akumulatorskih škara te tresača za nadolazeću berbu vrhunskih Istarskih maslina, a sve s idejom kako bi lokalnim proizvođačima olakšali nadolazeći mukotrpan rad s berbom i preradom maslina na putu do novih vrhunskih maslinovih ulja.

Papa mobile

Billy Goat je vodeći američki proizvođač profesionalnih strojeva za održavanje zelenih površina s posebnim naglaskom na komunalne strojeve poput usisavača lišća, prozraćivaća travnjaka, rezača travnatog busena čiji strojevi to dokazuju svakodnevnom upotrebom već više od 30 godina koliko su prisutni na teritoriju Republike Hrvatske. Robusnost, inovativnost, multifunkcionalnost, kvaliteta izrade i dugotrajnost su glavni razlozi zašto su kupci Billy Goat strojeva kod kupnje novih strojeva vjerni brendu Billy Goat. Jednom Bily Goat uvijek Billy Goat.

ICO CAR je novi brend malih električnih vozila Austrijske kompanije Prochaska Handels GmbH, nastao na 30 godišnjem iskustvu u distribuciji malih električnih golf vozila, kao odgovor na sve veću potražnju i potrebu pogotovo u sveprisutnom turističkom sektoru koji je pokazao veliki interes i potrebu za ovakvim načinom transporta. I to pogotovo unutar velikih turističkih kompleksa ali i starih povijesnih jezgri gradova na našoj obali koji ovakva vozila koriste za dostave, prijevoz putnika, komunalne djelatnosti.

S prezentacije na Gortanovom brijegu

I kao takvi su važan faktor u predstojećim godinama razvoja Hrvatske kao jedne od vodeće destinacija za cjelogodišnji turizam. ICO CAR u svojoj ponudi ima vozila za prijevoz putnika sa 2,4,6 ili osam sjedećih mjesta, vozila za prijevoz tereta do 750 kg nosivosti, kombinirana vozila za prijevoz putnika i tereta, te vozila posebne namjene poput vozila opremljenih opremom za spremačice ili vozila opremljenih termoizolacijskim toplo hladnim komorama za prijevoz hrane i pića sa svim potrebnim HACCAP certifikatima.

Uloženi trud

Također, važno je istaknuti uloženi trud djelatnika AM Grupa d.o.o. kao i njihovih dobavljača koji su uspjeli pokazati i veliki dio ponude strojeva i alata iz ponude i to Greenworks baterijske alate, Maruyama motorne strojeve, profesionalni alat Volpi originale, Billy Goat profesionalni program za održavanje travnjaka te mala električna vozila ICO CAR.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter