Nakon Marcilnice

Spremnici za biootpad dolaze i u Presiku

| Autor: Branko Biočić
(Foto Komunalno poduzeće 1. maj)

(Foto Komunalno poduzeće 1. maj)


Idućeg tjedna tvrtka 1. MAJ započeti će s podjelom namjenskih smeđih spremnika za prikupljanje biootpada obiteljskim kućama u naselju Presika. Ukupno će biti podijeljeno oko 250 spremnika. Korisnici će dobiti i prigodne upute o tome kako pravilno odvajati biootpad, a koji većinom nastaje u kuhinji.

U ovaj projekt uključene su i ulice Marcilnice gdje su smeđi spremnici podijeljeni prije godinu dana u sklopu pilot projekta. Ti korisnici dobiti će nove upute u skladu s manjim izmjenama u načinu prikupljanja biotpada, a kako bi sastav prikupljenog otpada bio istovjetan onome u Presici. Pražnjenje spremnika prema novim uputama započinje u Marcilnici od 28. listopada, a u Presici od 31. listopada.

Naime, u ulicama naselja Marcilnice, Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka, smeđi spremnici prazniti će se svakog ponedjeljka, a u Presici svakog četvrtka. Iz Komunalnog poduzeća mole korisnike da se pridržavaju uputa kako bi sustav prikupljanja biootpada mogao nesmetano funkcionirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter