pou vodnjan

Otvoreni upisi u programe osposobljavanja za maslinare i održavanje okućnica i bazena

| Autor: Glas Istre
(Arhiva)

(Arhiva)


Pučko otvoreno učilište Vodnjan otvorilo je upise u programe osposobljavanja za poslove maslinara i održavanja okućnica i bazena.

Poslovi maslinara/ke

Program traje 120 sati - 60 sati redovite ili konzultativno-instruktivne nastave te 60 sati praktične nastave. Nakon položenog ispita zanimanje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Uvjeti koji moraju biti ispunjeni za upis: završena osnovna škola, navršenih 18 godina života, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje posla.

Potrebni dokumenti: preslika osobne iskaznice, rodni list, domovnica, svjedodžba ili dokaz o najmanje završenoj osnovnoj školi, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje posla, ispunjena upisnica.

Poslovi održavanja okućnica i bazena

Program traje 190 sati - 52 sata teoretskog djela, 38 sati vježbi te 100 sati praktične nastave. Nakon položenog ispita zanimanje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Završetkom programa polaznici stječu sljedeće kompetencije: razlikovanje osnovnih vrsta i karakteristika biljaka za vrtni uzgoj, korištenje odgovarajućih postupaka u oblikovanju i njezi uzgojnih oblika vrtnog bilja, korištenje osnovnih alata, strojeva i sredstava za uzgoj bilja na ispravan i siguran način, primjenjivanje osnovnih tehnika održavanja bazena i čišćenja bazenske vode koristeći pribor i sredstva na ispravan način, te primjenjivanje pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.

Uvjeti za upis: završena osnovna škola, navršenih 18 godina života, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje posla.

Dokumenti za upis: preslika osobne iskaznice, rodni list, domovnica, svjedodžba ili dokaz o najmanje završenoj osnovnoj školi, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje posla, ispunjena upisnica.

Prijave za oba programa su otvorene do 4. listopada, a obavljaju se osobno u POU Vodnjan radnim danom od 8 do 15 sati, putem mail [email protected] ili telefonski na 052/512-540 ili 091/617-5014. Početak nastave predviđen je za listopad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter