za ljubitelje bicikliranja

Biciklistički maraton Parenzana ove godine starta ranije nego ikad. Doznajemo detalje prijave

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimio Sebastijan Skoko)

(Snimio Sebastijan Skoko)


Mnogima najomiljeniji rekreativni događaj u posezoni, biciklistički maraton Parenzana ove godine startat će dva tjedna ranije nego prethodne, u nedjelju 15. rujna u 10 sati u centru Vižinade. Maraton organizira Turistička zajednica Općine Vižinada uz podršku Općine Vižinada i sponzora.

Start u Vižinadi

Bit će to 27. izdanje vodećeg biciklističko-rekreativnog istarskog događanja koje tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista iz cijele Istre i Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i drugih zemalja. Manifestacija je to koja u posezoni podebljava turističke brojke i dodatan je motiv dolaska u destinaciju.

Već tradicionalno 27. rekreativni biciklistički maraton Parenzana vozit će se kroz predivne vizure istarske prirode duž trase nekadašnje željezničke pruge Parenzana, u ukupnoj duljini od 46,7 kilometara. Cijela trasa je asfaltirana, pa će sudionici moći uživati u bicikliranju i prirodnim ljepotama kojima će biti okruženi cijelo vrijeme. Ruta starta u Vižinadi, pa nakon toga dalje: Tićan - Karojba - Motovun - raskrsnica Mirna most - Istarske Toplice s okrijepom - Livade - raskrsnica Mirna most - Ponte Porton - Vižinada.

(Snimio Sebastijan Skoko)(Snimio Sebastijan Skoko)

Vodilo se računa i o svim rekreativcima koji prednost daju pješačenju, pa je za njih organizirana pješačka tura »Viva Vino« jer ide trasom kao i ovogodišnje izdanje vinskog događaja »Viva Vino«. Pješačka tura starta u 10.15 sati i duljine je desetak kilometara.

Prijave se obavljaju na dan održavanja maratona, 15. rujna, od 7 do 9 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura po osobi te uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, dok svi mlađi od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe. Stoga je za sudjelovanje djece do 14 godina na web stranici TZ-a Općine Vižinada potrebno preuzeti obrazac te ga ispunjenog dostaviti prije maratona na email [email protected]. S obzirom da je sigurnost na prvom mjestu, obavezno je korištenje zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina.

Za ljubitelje bicikliranja

Rekreativni biciklistički maraton Parenzana osmišljen je svojedobno kako bi na jednom mjestu u što većem broju okupio ljubitelje bicikliranja te im pružio istinski jedinstveno iskustvo u kojem mogu uživati sve generacije. Jednako tako, maraton značajno pridonosi produljenju turističke sezone i obogaćivanju turističke ponude nakon udarnih ljetnih mjeseci, dok pritom promovira prirodne i druge resurse, dajući im maksimalnu vrijednost kakvu istinski zaslužuju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter