gastro manifestacija

Ljetni noćni sajam "S klobasicom u EU" održava se danas i sutra, dolazi i Opća Opasnost

| Autor: Zoran Oljača
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U Svetom Petru u Šumi ovog vikenda održava se gastro manifestacija koja tradicionalno okuplja veliki broj posjetitelja - Ljetni noćni sajam "S klobasicom u EU". U ovom mjestu gdje se njeguje stoljetna tradicija proizvodnje kobasica i ostalih suhomesnatih proizvoda, predstavit će se najbolji proizvođači kobasica i ostalih suhomesnatih proizvoda iz Istre i Hrvatske, a najavljene su i brojne nove atrakcije, događaji, natjecanja i bogat gastro i zabavni program.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Gastro ponuda

Na ovogodišnjem, trećem izdanju Ljetnog noćnog sajma "S klobasicom u EU", bit će ponajviše izlagača suhomesnatih proizvoda, a nudit će se još i proizvodi lokalnog podneblja poput vina, rakija, sira i drugog. Sajam će se održati na platou ispred Hrvatske kuće od kobasica, i to danas i sutra od 17 do 2 sata, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

U ovogodišnjem izdanju ljetnog noćnog sajma pripremaju se brojne novine. Po prvi puta u Istarskoj Županiji održat će se Senzorno ocjenjivanje istarske pancete i istarskog žlomparta/ombola a održat će se u sklopu manifestacije "Dani hrvatskih kobasica i salama" kao 12. i 13. kategorija koja se senzorno ocjenjuje.

U sklopu sajma izabrat će se i najljepše pakiranje tradicionalnih istarskih suhomesnatih proizvoda, a članovi žirija bit će renomirani stručnjaci iz segmenta packaginga, dizajna, tiska, fotografije i proizvodnje. Najbolja pakiranja tradicionalnih suhomesnatih proizvoda izabrat će se prema definiranom pravilniku.

Službeno otvaranje sajma je večeras u 19 sati, kada će biti dodijeljena priznanja svim osvajačima nagrada.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Zabavni program

Za sve posjetitelje osim sajmenog dijela pripremljena je gastro ponuda s jelima od kobasica, a cijeli događaj prati i bogati glazbeni program. U petak nastupaju Etaloni bend i Klapa Nevera, a subota je rezervirana za Remix bend i spektakularan koncert legendarnog rock sastava Opća Opasnost. Posjetitelji će ove godine imati prilike okušati se u senzornom natjecanju prepoznavanja kobasica, a oni najmlađi u nagradnoj igri "Lov na kobasice".

Nositelj projekta i glavni organizator je Općina Sv. Petar u Šumi, suorganizatori su Ganac event, Petrus park d.o.o., Udruga S klobasicom u Europu i TZ Središnje Istre, gastro partner je Histris kvaliteta d.o.o. te generalni sponzor Rudan d.o.o. Žminj. Ljetni noćni sajam "S klobasicom u EU" održava se pod pokroviteljskom Istarske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Program sajma

Petak, 6. rujna

Hrvatska kuća od kobasica

17 - 2 h - Trajanje sajma, zabavni i gastro program

19 h - Otvorenje Ljetnog noćnog sajma S klobasicom u EU 2024. i dodjela nagrada najbolje ocijenjenim proizvođačima istarske pancete i istarskog žlomparta/ombola te najljepšim pakiranjima tradicionalnih istarskih suhomesnatih proizvoda

21 h Zabavni program za posjetitelje sajma uz Etaloni bend i Klapu Nevera

Subota, 7. rujna

Hrvatska kuća od kobasica

17 – 2 h Trajanje sajma, zabavni i gastro program

21 h - Zabavni program za posjetitelje uz Remix band i koncert legendarne rock grupe Opća Opasnost


Podijeli: Facebook Twiter