za uspješan početak nove školske godine

Grad Vodnjan u proračunu osigurao značajna sredstva kao podršku roditeljima djece

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Vodnjan)

(Foto: Grad Vodnjan)


Uz želje djeci i učenicima za uspješan početak nove pedagoške/ školske godine 2024./2025., obaviještavamo Vas i da je Grad Vodnjan- Dignano u proračunu osigurao značajna sredstva kao podršku roditeljima/skrbnicima djece s prebivalištem na području Grada Vodnjan-Dignano.

Za djecu koja pohađaju predškolske ustanove i ispunjavaju socijalni, prihodovni, posebni ili uvjet udomiteljstva, uz uvjet da su roditelji zaposleni osigurano je 100% financiranje boravka u predškolskim ustanovama. Grad i dalje sufinancira 25% cijene boravka za djecu čiji roditelj prima dječji doplatak, 30% cijene boravka za drugo dijete iste obitelji koji je polaznik redovnog programa u predškolskim ustanovama na području Grada, 30% cijene boravka za djecu invalida Domovinskog rata i djecu civilnih invalida Domovinskog rata, ako nisu u radnom odnosu.

Za učenike osnovnih škola, osigurano je sufinanciranje troška nabavke radnih bilježnica i ostalog školskog pribora (40,00 eura za učenike od 1. do 4. razreda, te 70,00 eura za učenike viših razreda). Učenici koji pohađaju osnovnu školu na području Grada Vodnjan-Dignano i Općine Fažane dobiti će sve informacije i obrasce u školama. Roditelji/skrbnici učenika izvan navedenog područja obrazac (koji će biti moguće preuzeti u školi) uz priloge (priloženu potvrdu o upisu u osnovnu školu u šk.god. 2024./2025. i dokaz o prebivalištu na području Grada Vodnjan-Dignano ) trebaju dostaviti na mail adresu [email protected], najkasnije do 1. listopada 2024.godine.

Od ove školske godine, za učenike osnovnih škola koji ispunjavaju socijalni, prihodovni, posebni ili uvjet udomiteljstva, osigurano je 100% financiranje produženog boravka u školi. Sufinancira se 25% cijene produženog boravka za djecu čiji roditelj prima dječji doplatak, 30% cijene produženog boravka za drugo dijete iste obitelji koji je polaznik produženog boravka, 30% cijene boravka za djecu invalida Domovinskog rata i djecu civilnih invalida Domovinskog rata, ako nisu u radnom odnosu, 50% cijene produženog boravka za treće i svako slijedeće dijete polaznik produženog boravka te 50% cijene boravka za djecu za koju, na prijedlog školskog odbora, to odobri gradonačelnik Grada.

Grad Vodnjan-Dignano i ove godine nastavlja sufinancirati javni prijevoz učenicima koji koriste linije Pulaprometa. Prilikom kupnje mjesečne karte javnog prijevoza učenici plaćaju umanjeni iznos od 7,30 eura za 2. zonu, odnosno 8,96 eura za 3. zonu.
Grad Vodnjan povećao je i iznos sufinanciranja javnog rpijevoza učenicima koji koriste prijevoz na drugim relacijama s 13,27 na 20,00 eura. Učenici koji putuju svakodnevno na području Grada Labina, Pazina, Poreča-Parenzo, Rovinja-Rovigno i učenici smješteni u učeničkim domovima trebaju podnijeti zahtjev s prilozima Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Vodnjana-Dignano, putem [email protected].

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter