UMAŠKA NOĆ

FOTO / Održana završna fešta: Besplatna gastro ponuda i Luka Nižetić za kraj sezone

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)


Vruću »Umašku noć«, feštu kojom je Grad Umag za kraj turističke sezone odlučio počastiti svoje sugrađane i njihove goste, kojih još ima u popriličnom broju, s 1.200 besplatnih porcija ukusne hrane, dodatno je na Trgu 1. svibnja u subotu svojim hitovima zagrijao Luka Nižetić rasplesavši mnogobrojne posjetitelje.

»Planula« gastro ponuda

Sva raspoloživa mjesta za sjedenje bila su brzo popunjena, a i okolni zidići, posebno onaj uz fontanu, su poslužili velikom broju ljudi da odmore i uživaju u glazbi i okusima mora. Gastro ponuda se sastojala od dvije varijacije rižota, onog s morskim plodovima i u drugoj kombinaciji s tartufima i školjkama vongolama, objasnio nam je šef kuharskog tima Emanuel Melon. Morske delicije uz aromu tartufa, posebno dobro su sjele stranim gostima koji nisu navikli da ih se časti besplatnom domaćom hranom koja uz to nije baš jeftina kad se naruči u ugostiteljskom objektu.

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

Nakon gastro ponude koja je »planula« u manje od sat vremena, svi su se okrenuli pjesmi i plesu na koje ih je »natjerao« Nižetić svojim energičnim nastupom. Posebno dobro bio je prihvaćen ovoljetni hit »Vrića sriće« koji je promociju doživio na ovogodišnjem splitskom festivalu Melodije Jadrana. Prava zarazna, pozitivna ljetna energija prožeta Lukinim pop hitovima »Proljeće«, »Zapleši sa mnom«, »Ae, ae« i ostalim uspješnicama zadržala je većinu posjetitelja na nogama do kasnih večernjih sati.

- Ova fešta je bila dar Grada Umaga svim građanima i mnogobrojnim gostima na kraju još jedne uspješne turističke sezone. Imali smo još koncerte Željka Bebeka i Joleta, kao i apsolutne zvijezde ovogodišnjeg umaškog ljeta, Cristine D’Avene koja je pjevala pjesme iz talijanskih animiranih filmova - što je kod većine posjetitelja izazvalo emotivan povratak u doba djetinjstva. Što se tiče fešti, uz ovu završnu imali smo još dvije dobro posjećene manifestacije, Feštu od rajčica i prošlog vikenda lokalnu Feštu na Moeli koje su bile i humanitarnog karaktera.

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

Zahvalila bih se Obrtničkoj komori Bujštine koja je za Umašku noć organizirala cijelu pripremu hrane i podjelu porcija, te kuharima i ekipi iz kantine Melon koji su spremili izvrstan rižoto u tradicionalnom lokalnom duhu, rekla je Larisa Gasparini, ravnateljica ustanove Festum.

U zabavni dio umaškog ljeta treba još nadodati i bogat glazbeni program koji se odvijao u sportskom kompleksu Stella Maris za vrijeme ATP teniskog turnira gdje su od eminentnih glazbenika nastupili Petar Grašo, Prljavo kazalište i Dalmatino.

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

Veliko finale

Završnom gradskom feštom mogu biti zadovoljni i ugostitelji na »umaškoj špici«, kako se od milja zove Trg 1. svibnja, gdje su bile pune terase sva četiri lokalna kafića raspoređena na četiri kantuna najfrekventnijeg prostora u gradu. Sudeći po toplom vremenu ljeto je još daleko od kraja, ali ovom feštom zaključena je dvomjesečna manifestacija »Umago summer« i grad se, što se tiče turizma, polako prebacuje na jesenska događanja i posezonu.

Cijelo »Umaško ljeto« uspješno je organizirala gradska ustanova Festum potpomognuta Gradom Umagom i Turističkom zajednicom Grada Umaga.

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter