divertikon 2024.

Konvencija fantastike i znanstvene fantastike ove subote u Poreču, donosimo bogat program

| Autor: Glas Istre
(Foto Udruga Štriga)

(Foto Udruga Štriga)


Udruga Štriga ove subote u OŠ Finida održava konvenciju fantastike i znanstvene fantastike "Divertikon 2024.". Cjelodnevna manifestacija počinje u 10 sati, a ulaz je besplatan. 

Medulinska udruga Mutila će rekonstruirati mletačku vojsku iz 15. stoljeća, a posjetitelji će moći pogledati i isprobati vitešku opremu, pogledati borbu vojnika i vratiti se u srednji vijek. Osim srednjovjekovne, bit će i suvremene opreme pa će se okupljeni tako moći okušati u mačevanju s porečkim klubom Špada ili u streličarstvu s Kulturnim Frontom iz Opatije.

Za ljubitelje zagonetki i misterija tu je "Murder Mystery" izazov u kojem će tražiti krivca, te lov na blago u kojem će rješavati zagonetke kako bi došli do blaga. U sklopu manifestacije održava se i buvljak na kojem će se moći kupovati/prodavati vintage odjeća, igračke, stripovi, knjige, rukotvorine i drugo.

Za ljubitelje znanja tu su predavanja na teme fantastike i znanstvene fantastike, ali i kvizom s temama filmova, knjiga i drugog. Za najmlađe su organizirane radionice: "Šifrirana poruka i skriveno pismo" u kojoj će se učiti šifriranju s Cezarovim kotačićem te "Šišmišja krila", "Repovi od štriga i štriguna" te "Fantastični origami".

Zagirana Koza iz Pule donosi širok repertoar društvenih igara te turnire, a moći će se igrati igre hrvatskih dizajnera Snovid ("Galebari 18th anniversary edition", "To be
continued…" i "Choconnect") i InterHuman Games ("Propuh", "Fear of the Dark" i "Within Walls").

Pustolovci će se moći okušati u RPG avanturama kao što su "Dungeons & Dragons 5e: Vukovi iz Wheltona" te "Pathfinder: Mi smo goblini!". Tu je radionica izrade D&D likova "How to Bring Your Character to Life", kao i RPG avantura namijenjena mlađima "Pustolovina".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter