atraktivno natjecanje

Na Robotrci na prstenac sudjelovalo 57 pojedinaca i 19 timova iz Istarske i Primorsko-goranske županije

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Marino Tumpić)

(Snimio Marino Tumpić)


Uz tradicionalnu Trku na prstenac, u Barbanu se tijekom vikenda odvilo još jedno atraktivno natjecanje. Riječ je o 11. izdanju Robotrke na prstenac u organizaciji Društva za robotiku Istra (DRI). Profesor Dragan Pantić, profesor Industrijsko-obrtničke škole Pula, ujedno i pokretačka snaga Robotrke na prstenac, i ove je godine u Barban, na trku čijim žilama teku elektroni i entuzijazam privukao stotinjak natjecatelja.

- Ovo nije samo igra, ovo je trenutak koji će obilježiti našu budućnost, a ove mlade ljude, sutra kada budu predvodnici društvenog boljitka, zauvijek vezati na suradnju i odgovornost u obavljanju svojih poslova. Poslovi za njih danas još ne postoje, oni će ih sami stvoriti, kazao je.

(Snimio Marino Tumpić)(Snimio Marino Tumpić)

U natjecanju je sudjelovalo 57 pojedinačnih natjecatelja te 19 timova iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Zanimljivo je da su posljednje dane učeničkih školskih praznika djeca i profesori, angažirani na pripremi i organizaciji predstojeće školske godine, iskoristili su za treninge, pripremu robota, te naposljetku - došli u Barban.

- Nije li i to samo po sebi pomalo nestvarno. U eri kad za mlade kažemo kako sjede i bulje u mobitele, ova populacija zagrizla je za nešto drugo. Ove djevojčice i dječaci su naša budućnost u punom smislu te riječi. Oni su važni za naše društvo! Njihov osmjeh ali i nevine suze zbog boljeg ili tek malo manje boljeg rezultata kazuju nam koliku energiju ulažu, kolike emocije proživljavaju, a mogli su bezbrižno doma "tipkati po mobitelu", komentira Marino Tumpić, profesor pulske Industrijsko-obrtničke škole.

(Snimio Marino Tumpić)(Snimio Marino Tumpić)

Prvo mjesto osvojio je Luka Leverić (Last Dance, Medulin). Drugo mjesto pripalo je Davidu Rimbaldu (Tri prvaka, Krk). Trećeplasirana je Darija Purić (Zlatna kruna, Krk), a četvrti Lovro Varelija (Last Dance, Medulin). Peto mjesto dijele učenice i učenici iz Barbana i Krka i to; Lovro Katnić, Mihael Bajčić, Paola Marijanić, Tin Filipović, Leon Lipovac, Toni Čeperić i Lorenzo Manzin.

Prvoplasiranih pet timova redom od prvog do petog mjesta su: Tri prvaka, tim Klub Informatičara Otoka Krka - KIOK (mentor Boris Bolšec), Last Dance, tim OŠ dr. Mate Demarina (mentor Hatka Adrović), NE ZNAM tim, KIOK (mentor Boris Bolšec), Pereci, tim KIOK (mentor Boris Bolšec), Hrskava banana, tim KIOK (mentor Boris Bolšec).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter