zapošljavanje

U Labinu se traži 18 pomoćnika u nastavi i komunalno-pomorski redar

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)


Osnovna škola Matije Vlačića Labin, Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin i Centar "Liče Faraguna" Labin raspisali su natječaje za zapošljavanje pomoćnika u nastavi za školsku 2024./2025. godinu.

Natječaj se raspisuje za izbor pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju na određeno vrijeme, temeljem projektnog prijedloga Grada Labina "Ravnomjerna socijalna i obrazovna inkluzija učenika s teškoćama u razvoju IV – RAST IV", koji će se dostaviti u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza VII" Europskog socijalnog fonda plus, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.- 2027.

Pomoć učenicima

Broj traženih osoba je ukupno 18, a mjesto rada je Labin. Cilj potpore pomoćnika u nastavi i stručnoga komunikacijskog posrednika je izjednačavanje mogućnosti učenika u svrhu osiguravanja njemu primjerenog odgoja i obrazovanja s tendencijom osamostaljivanja i sudjelovanja učenika u školskoj sredini.

Poslovi pomoćnika u nastavi su potpora u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, potpora u kretanju, potpora pri uzimanju hrane i pića, potpora u obavljanju higijenskih potreba, potpora u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, suradnja s učiteljima/nastavnicima i stručnim suradnicima te vršnjacima učenika u razredu, poslovi prema zaduženju ravnatelja ustanove nakon završetka nastavne godine i drugi poslovi sukladno Pravilniku o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima.

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

Nakon što je gradonačelnik Labina Valter Glavičić početkom kolovoza izmijenio Pravilnik o unutarnjem redu gradske uprave dodano je radno mjesto komunalno-pomorskog redara. Predviđen je jedan izvršitelj koji bi trebao obavljati nadzor nad provedbom propisa kojima se uređuje komunalni red, nadzor nad provedbom propisa o držanju kućnih ljubimaca, zaštiti od buke te autotaksi prijevoza putnika.

Također, obavljao bi nadzor nad provedbom propisa o otpadu iz djelokruga jedinice lokalne samouprave, nadzor nad provedbom propisa kojima se uređuju nerazvrstane ceste, nadzor nad provedbom propisa stavljenih u nadležnost jedinica lokalne samouprave, kojima se uređuje građevinska inspekcija. Obavljao bi i nadzor nad provedbom Odluke o redu na pomorskom dobru i drugih propisa kojima se uređuje održavanje reda na pomorskom dobru, provodio mjere za održavanje reda na pomorskom dobru u općoj upotrebi, vršio nadzor i kontrolu nad pomorskim dobrom u općoj upotrebi radi utvrđenja nezakonitog građenja ili drugog oštećenja pomorskog dobra ili nezakonite radnje te o tome obavještavao nadležno tijelo.

Uskoro natječaj

Potrebno stručno znanje je gimnazijsko srednjoškolsko obrazovanje ili četverogodišnje strukovno srednjoškolsko obrazovanje, najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni ispit, poznavanje rada na osobnom računalu, poznavanje engleskog jezika, završen program osposobljavanja te vozačka dozvola B kategorije. Uskoro će biti objavljen javni natječaj za popunu tog radnog mjesta.

Zaduženja pomoćnika u nastavi

Poslovi pomoćnika u nastavi su potpora u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, potpora u kretanju, potpora pri uzimanju hrane i pića, potpora u obavljanju higijenskih potreba, potpora u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, suradnja s učiteljima/nastavnicima i stručnim suradnicima te vršnjacima učenika u razredu

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter