medulinac i stručnjak za zaštitu okoliša 

Dr. sc. Iveša novi predsjednik Kaštijuna: Zbog turizma se stvaraju  deseterostruko veće količine otpada 

| Autor: Zoran Oljača / Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Na zadnjoj sjednici Nadzornog odbora trgovačkog društva Kaštijun za novog predsjednika Nadzornog odbora imenovan dr. sc. Neven Iveša. U tom odboru za sada sjede tri člana, a ostala dvojica su Dragan Sokolović koji je imenovan od strane Grada Pule, i Roland Kosinožić koji je imenovan od strane Istarske županije i koji je postavljen za zamjenika predsjednika. Preostalo je još imenovanje predstavnika vijeća radnika.

Nadzor rada

- Sukladno Zakonu o trgovačkim društvima mi ćemo kontrolirati zakonitost rada, analizirat ćemo izvještaje o radu društva i općenito nadzor rada. Razlog zbog čega sam se ja aktivirao, jest to što živim u Općini Medulin gdje postoji problem s neugodnim mirisima, ali i kao stručnjak u području zaštite okoliša odnosno kao doktor znanosti na polju biotehnologije, kazao nam novi predsjednik NO Kaštijuna dr. sc. Neven Iveša. Nadalje, dr. sc. Iveša navodi kako je NO već detektirao postojeće probleme.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

- Dodao bih da svi mi, kao zajednica, možemo biti sretni što uopće imamo jedno takvo postrojenje, da se uopće možemo rješavati tog otpada koji se zbog turizma stvara u deseterostruko većim količinama. Te enormne količine otpada nastaju tijekom ljeta i najviše ga stvaraju veliki ugostiteljski objekti, hotelske kuće i autokampovi, a to je problem kojeg ćemo, u ovom mandatnom razdoblju, pokušati riješiti. Već smo s direktorom Kaštijuna Draženom Stilinovićem obišli cijelo postrojenje i zamijetili da je jedan od trenutnih problema što se na Kaštijun dovozi velika količina vlažnog otpada. To vam je otpad iz kuhinje i restorana, dodao je dr. sc. Iveša.

Predstavnik radnika

Konstituirajuća sjednica NO Kaštijun održana je prije 20-ak dana, a u odbor još nije izabran predstavnik radnika. Dr. sc. Iveša za kraj je napomenuo da će mu mandat trajati do razrješenja ili do trenutka kada bude shvatio da se problemi ne mogu riješiti. Inače dr. sc. Iveša poznati je istarski biolog i predavač na Katedri za biologiju mora Fakulteta prirodnih znanosti u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter