bogata ponuda

Gušti Lovreča, koncert Elvisa Stanića i glazbeno-zabavna tržnica za one koji se nađu u središnjoj Istri

| Autor: Glas Istre
(Foto TZ Središnje Istre)

(Foto TZ Središnje Istre)


Nakon mjesec dana pauze, u četvrtak, 1. kolovoza, započinje novi ciklus besplatnih vođenja po mjestima na području Turističke zajednice središnje Istre; tu svakako spada i kulturno-povijesna "perjanica" tog područja - Sveti Lovreč.

Tako će svi zainteresirani imati priliku doznati nešto više o nekoć bivšem glavnom vojnom uporištu mletačke Istre; bit će tu spomena i posjet bazilici sv. Martina, kojoj se već sada tepa kao "crkva triju superlativa", kao i o bogatoj i zanimljivoj povijesti te o probuđenoj sadašnjosti. Kao i do sada, kreće se s parkirališta kraj Gradskog trga (u blizini kafića "Dom") u 18 sati, a mjesto na besplatnom vođenju može se osigurati prijavom na [email protected]

Sama tura završava na trgu Placa, a taj je drevni, pitoreskni trg mjesto održavanja sad već nadaleko poznatih "Gušti Lovreča". 

Lovrečka glazbeno-zabavna tržnica i ovog će puta ugostiti mnoge izlagače s Lovreštine i okolice, a na njihovim štandovima mogu se naći i tradicionalni istarski i ne toliko tradicionalni proizvodi – bit će tu pršuta, kozjeg sira, vina, maslinovog ulja, rakija i likera, meda, voća i povrća, proizvoda aronije, začina i začinskog bilja, proizvoda od lavande, rukotvorina, suvenira, fritula i palačinki - doslovno za svakog ponešto. 

A kad se spominju "gušti" i "osjeti", onda su "Gušti Lovreča" pravi festival osjeta. Osim zamamnih i primamljivih mirisa, okusa i ambijenta, ovog će puta glazbene sladokusce oduševiti jedan od najpoznatijih i najrenomiranijih hrvatskih jazz glazbenika, veliki Elvis Stanić.

Što se tiče satnica, besplatno razgledavanje Svetog Lovreča započinje u 18 sati, Gušti Lovreča u 19 sati, a koncert Elvisa Stanića u 21 sat. 

Posjet "Guštima Lovreča" te koncert Elvisa Stanića su također besplatni. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter