novi aneks

Djelatnicima Rockwoola novi kolektivni ugovor: Više godišnjeg, povećane naknade za nedjelju, veća plaća, bonusi...

| Autor: Glas Istre
(Foto Rockwool Adriatic)

(Foto Rockwool Adriatic)


Predstavnici tvornice kamene vune i sindikata uspješno su završili pregovore, a svečanim potpisivanjem  dodatka kolektivnog ugovora potvrdili su konstruktivnu suradnju. Osim većeg broja dana godišnjeg  odmora, dogovorene su i druge pogodnosti koje će pozitivno utjecati na primanja i kvalitetu rada  zaposlenika.  

"Zadovoljan radnik je najbolji radnik i upravo zato ulažemo napore u osiguranje kvalitetnih uvjeta rada i  razvijamo partnerski odnos međusobnog uvažavanja. Znamo da je financijski aspekt jedan od važnijih  elemenata zadovoljstva radnika, zato puno ulažemo upravo u tom segmentu. Ponosni smo na vrlo nisku stopu odlazaka radnika koja iznosi samo 1.7% godišnje," istaknuo je Aleks Fonović, direktor tvornice na  svečanosti potpisivanja novog aneksa kolektivnog ugovora. 

Činjenica da je gotovo 100 kolegica i kolega u tvrtki 15 i više godina govori u prilog tomu da su ljudi  zadovoljni uvjetima u kojima rade.  

Dogovorene pogodnosti su: 

- dodatni dan godišnjeg odmora: sada maksimalan broj dana godišnjeg odmora iznosi 30 dana, 

- povećanje naknade za rad nedjeljom i praznikom: sa sadašnjih 100% na 150%,

- povećanje bonusa za uspješnost: sa sadašnjih 530 na 900 eura,  

- povećanje bonusa za prisutnost na radu: sa sadašnjih 510 na 600 eura godišnje, 

- povećanje bonusa za prijedloge zaštite na radu: sa sadašnjih 100 na 130 eura, 

- povećanje plaće po godinama staža: s 270 na 350 eura za svakih navršenih 5 godina staža,

- povećane jubilarne nagrade i otpremnine za mirovinu,  

- povećanje iznosa za novorođeno dijete i u slučaju smrti.

 Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije tim je povodom izjavila: "Drago nam je da  zastupamo interese radnika u kolektivu kao što je ROCKWOOL gdje SIKD djeluje gotovo od samog početka  rada tvornice.

Razgovori u cilju dodatnih poboljšanja materijalnih prava radnika protekli su u pozitivnom  tonu i uz međusobno uvažavanje a kolektivni ugovor društva kojeg kontinuirano poboljšavamo jedan je od  najkvalitetnijih u okruženju".

Marica Kurtek iz SIKD-a je pohvalila Esada Huskića, sindikalnog povjerenika u  tvornici. "Bio je odlična poveznica između nas i poslodavca, prenosio je zahtjeve svojih kolegica i kolega te  je imao iznimno bitnu ulogu u tom procesu. Rezultati pregovora su povećanje materijalnih pogodnosti, ali i  drugih prava koja direktno utječu na kvalitetnije uvjete rada," dodala je Kurtek. 

Zajedno su dodali kako je socijalni dijalog kontinuirani proces i da će se obje strane truditi unaprjeđivati  poslovno okruženje na zadovoljstvo svih te da nikako nije slučajno što je upravo tvornica u Pićnu dvije  godine za redom proglašena najboljom tvornicom kamene vune u Grupi u svijetu.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter