veliko priznanje

Valamarov restoran na listi najboljih restorana globalnog gastronomskog vodiča MICHELIN Guide 2024.

| Autor: Glas Istre
(Foto: Valamar Riviera)

(Foto: Valamar Riviera)


Na ovogodišnjoj listi najboljih restorana najprestižnijeg globalnog gastronomskog vodiča MICHELIN Guide 2024. našao se i Valamarov restoran Spinnaker u Poreču, čime je svrstan među 71 restoran s preporukom u Hrvatskoj. MICHELINOVE selektore su, osim menija koji potpisuje dugogodišnji Spinnakerov chef Goran Hrastovčak, impresionirali i vinska karta, interijer restorana koji je preuređen prošle godine te prekrasna novoobnovljena terasa s pogledom na porečku luku.

Chef Goran Hrastovčak za ovu sezonu osmislio je dva degustacijska menija, "Istrijanske štorije" i "Moderne priče", koji prikazuju regiju i njezine najistaknutije sastojke, poput škampa, lignji, brancina i istarskog boškarina. U kreaciji ovih istarskih gastro putopisa, sudjelovala je i Dragana Kovačević, pastry chefica restorana Spinnaker, koju je renomirani Gault&Millau ranije ove godine proglasio hrvatskom slastičarkom godine. Maštovite menije prati pomno izabrana vinska karta koja je i vizualno prikazana u restoranu vinskim zidom s više od 300 etiketa ponajboljih vina.

(Foto: Valamar Riviera)Goran Hrastovčak (Foto: Valamar Riviera)

"Izuzetno sam ponosan i zahvalan na ovom priznanju, kruni dugogodišnjeg rada i truda našeg kulinarskog tima. Misao vodilja u kreiranju jela bila je namirnica, pojednostavljivanje iste i predstavljanje njenog istinskog okusa. Naše autohtone istarske namirnice kvalitetom i okusom pri samom su vrhu svjetske gastronomije, na nama je bilo da to vjerno prikažemo gostima i pružimo im jedinstveni gastronomski doživljaj. Još jednom veliko hvala cijelom timu Spinnakera, veselim se svemu što nas čeka", rekao je chef Goran Hrastovčak.

Valamarov porečki restoran Spinnaker poznat je i po organiziranju Spinnaker Gourmet stagea - platforme za predstavljanje etabliranih svjetskih imena poput Ane Roš i Boba Ceree, oboje nositelja tri Michelinove zvjezdice, ali i novih talenata na regionalnoj gastronomskoj sceni, poput chefa Stivena Vunića ili slovenskog Luke Košira, čime potiče gastronomsku inovativnost i dinamičnost u svom okruženju.

"Ovo je zaista veliko priznanje za nas i neizmjerno sam ponosan na cijeli tim restorana Spinnaker. Valamar oduvijek ulaže velike napore u dizanje kvalitete gourmet doživljaja svojih gostiju, ali i u obogaćivanje gourmet ponude destinacija u kojima posluje. Uz organizaciju i sponzorstvo brojnih događanja uspostavili smo i dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea s kojom smo otvorili restoran Miramare by Fratelli Cerea u sklopu Isabella Valamar Collection Island Resortu. Na taj način dajemo našim zaposlenicima priliku raditi i učiti zanat od najboljih u ovoj industriji te oni tako i sami postaju značajna imena u svijetu gastronomije. Slijedi nam nastavak uzbudljivog razvoja Valamarove gourmet scene te još nekoliko zanimljivih projekata u skoroj   budućnosti", izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater