prijem za školarce

Labinski učenici za izvrstnost nagrađeni - izletima

| Autor: Branko Biočić
(Foto Grad Labin)

(Foto Grad Labin)


U dvorani Gradske knjižnice održan je prijem za učenike labinskih osnovnih škola Matije Vlačića i Ivo Lola Ribar, Srednje škole Mate Blažine, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana i Centra "Liče Faraguna", njihove mentore u ravnatelje, odnosno za sve koji su tijekom školske godine ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim smotrama, i to osvojivši prva tri mjesta na županijskim natjecanjima, ili sudjelujući na državnim smotrama. Bilo je tu onih koji su se ostvarili na području sporta, kreativnim i drugim područjima, a od Grada su kao nagradu dobili zahvalnice i izlet na Mali Lošinj.

- Već u prvoj minuti moramo vam čestitati i želio bih da sami sebi date jedan pljesak. Stvarno ste zaslužili. Jako vas je puno i mislim da to stvarno nešto govori, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj. U ime gradonačelnika Valtera Glavičića i Grada Labina prisutne je pozdravila i svima čestitala zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

- Danas je vaš dan. Prije svega, čestitke svakome od vas na trudu, zalaganju, volji, želji, svemu onome što radite tijekom cijele godine. I rezultati, naravno moraju doći sami od sebe kao najljepša nagrada, kazala je zamjenica Mohorović Čekada i nastavila:

- U doba kad Instagram i TikTok promiču možda neke vrijednosti koje nekad mi nismo promicali, i u doba kada je znanje dosta nisko na listi prioriteta, kao lokalna zajednica moramo raditi na promociji znanja kao univerzalne vrijednosti među mladima, kao ono što vam nitko nikada ne može oduzeti. Sada vam možda te riječi ne znače puno, ali kada odrastete, sigurno ćete biti našeg mišljenja, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater