Proljetni ciklus

Gastronomske edukacije: Od senzorike mesa, riblje gastronomije do inovativnih deserata

| Autor: Zoran Oljača
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Obrtnička komora Istarske županije najavila je proljetni ciklus gastronomskih edukacija u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre pa je potpisan i sporazum o suradnji na tom projektu. Proljetni ciklus edukacijskih radionica Edukacijsko gastronomskog centra Istre (EGCI), održavati će se tijekom ožujka i travnja na Gortanovom brijegu u Pazinu.

Radionice promiču upotrebu autohtonih namirnica, te potiču razvoj jedinstvenog kulinarskog identiteta Istre, a ovogodišnji proljetni ciklus nastavlja ovu tradiciju izvrsnosti.

Prijave su dostupne putem online obrasca: EGCI prijava. Proljetni ciklus 2025. godine donosi još bogatiji program – od kreativne gastronomije i održivog kuhanja do tehnika pripreme mesa i reinterpretacije tradicije. Tijekom ožujka i travnja, polaznici će imati priliku učiti od istaknutih imena poput Brune Vokala, Bernarda Koraka, Maše Salopek i brojnih drugih.

Program obuhvaća raznovrsne teme, od senzorike mesa, valorizacije autohtonih pasmina i riblje gastronomije do inovativnih deserata u kojima se sljubljuju okusi povrća i slatkog. U središtu je svakog predavanja i praktičnog rada isti cilj – prenijeti znanje, potaknuti kreativnost i osnažiti svijest o vrijednosti lokalnih namirnica. Radionice se održavaju na Gortanovom brijegu u Pazinu, a prijave su već otvorene putem jednostavnog online obrasca za prijavu.

Broj mjesta je ograničen, a polaznici iz Istarske županije mogu ostvariti 50% sufinanciranja zahvaljujući podršci Istarske županije i projektnih partnera. Podsjećamo ugostitelje kako i Obrtnička komora Istarske županije sufinancira radionice za svoje članove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter