godišnja nagrada

Misle globalno, djeluju lokalno: Istarska tvrtka je najbolja "zelena" organizacija godine

| Autor: Glas Istre
(Foto ROC)

(Foto ROC)


Danas su na svečanosti Hrvatski savjet za zelenu gradnju i HUPFAS (Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasadnih sustava) dodijelili godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivo izgrađeni okoliš. Nagrade su izraz priznanja osobama, ustanovama i projektima koji su značajno doprinijeli unapređenju kvalitete gradnje i života u zgradama kao i održivom gospodarstvu u protekloj godini. 

Stručno povjerenstvo je dodijelilo nagrade u 6 kategorija: građevina godine - novogradnja, građevina godine - rekonstrukcija/obnova, institucija/organizacija godine, projekt godine, studentski projekt godine te osoba godine.

U kategoriji institucije, nagradu je osvojila istarska Valamar Riviera, prepoznata kao veliki investitor u proizvode i usluge više dodane vrijednosti, poželjan poslodavac s preko 8000 djelatnika, lider u borbi protiv klimatskih promjena i poželjan partner u razvoju održivog turizma.

- Posebnu pažnju usmjeravaju u obnovljive zelene izvore energije, upravljanje otpadom, lokalnu hranu i održivost u lancu opskrbe te razvoju javne turističke infrastrukture dostupne svima i unaprjeđenju kvalitete života lokalnih stanovnika. U Valamaru 100% električne energije dolazi iz obnovljivih izvora, a emisije ugljika po zauzetoj smještajnoj jedinici smanjene su za 72% u odnosu na 2015. godinu, ističu iz HUPFAS-a i HSZG-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of