U dogovoru s obrtnicima

Novi prometni režim na Trgu maršala Tita u Rovinju

| Autor: Zoran Oljača
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Nakon što se radovi na rovinjskom glavnom trgu privedu kraju, ondje će se uvesti novi režim prometovanja, kao i okolnim ulicama, koji će zadovoljiti potrebe svih dionika. Bila je to tema jučerašnjeg sastanka na kojem su prisustvovali rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga i predsjednik Udruženja obrtnika Grada Rovinja Gordan Trojanović, zajedno sa svojim suradnicima.

Prema novom režimu, koji će biti reguliran postavljanjem novih pilomata, broj vozila koja će moći pristupiti trgu bit će ograničen. Također, definirani su novi vremenski intervali za opskrbu – od 5 do 9.30 sati ujutro i od 16 do 17 sati u popodnevnim satima. Kako ističu iz rovinjske gradske uprave, ova mjera omogućit će fluidniji promet i bolju organizaciju dostave, dok će istovremeno smanjiti prometne gužve i povećati sigurnost pješaka u ključnim dijelovima dana.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Pri donošenju ove odluke, naglasak je stavljen na analizu zahtjeva poduzetnika, ugostitelja i drugih koji posluju unutar prometno regulirane zone, te na pronalaženje optimalnih strategija koje neće narušiti ni opskrbu ni funkcionalnost povijesne jezgre grada.

- Zajedničkim naporima možemo osigurati da naš grad ostane živ i funkcionalan, uz očuvanje njegove povijesne i kulturne baštine, istaknuo je Paliaga pa zahvalio svim sudionicima na konstruktivnom pristupu i spremnosti na suradnju te izrazio uvjerenje da će novi prometni režim doprinijeti kvaliteti života i rada u povijesnoj jezgri Rovinja. Kako ističu iz Grada Rovinja, nova Odluka o uvjetima i režimu prometovanja trgom maršala Tita, koja će stupiti na snagu nakon dovršetka radova rekonstrukcije, donesena je upravo nakon temeljitog dogovora s lokalnim obrtnicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom