OPĆINA PIĆAN

Vijećnici jednoglasni oko dodjele potpora: Za 46 poljoprivrednika osigurano 25.000 eura

| Autor: Branko Biočić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Općinsko vijeće Pićna jednoglasno je odlučilo o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu kojom je osigurano ukupno 25.087,18 eura za 46 korisnika.

Povjerenstvo za provedbu programa je raspisalo javni natječaj za dodjelu ovoga novca 15. ožujka, a natječaj je bio otvoren do 15. travnja. Nakon završetka natječaja, sve prijave su obrađene i analizirane kako bi se vidjelo ispunjavaju li uvjete iz programa, jesu li stigle pravovremeno i jesu li potpune. Rezultat toga je prihvaćanje 46 urednih prijava.

(Snimio: Branko Biočić)Općinski vijećnici (Snimio: Branko Biočić)

Uzimajući u obzir da je za provedbu ovoga programa u općinskom proračunu za 2024. godinu osiguran iznos od 25 tisuća eura, te vodeći računa o tome da svaki prijavitelj na pošten način ostvari pravo na jednaki postotak potpore, utvrđena je stopa sufinanciranja od 37,5 posto na planirani iznos ulaganja svakog prijavitelja, odnosno iznos od 750 eura kao maksimalni iznos potpore za ulaganja koja premašuju iznos od 2.000 eura odnosno 37,50 posto od 2.000 eura ulaganja. Mladim poljoprivrednicima koji imaju manje od 40 godina u trenutku podnošenja zahtjeva potpora je uvećana za 20 posto na već odobrena sredstva, a za mlade poljoprivrednike čija ulaganja premašuju iznos od 2.000 eura, maksimalni iznos potpore iznosi 900 eura što je 750 eura plus 20 posto.

Usvojen je i novi Pravilnik o provedbi jednostavne nabave, kojim se uređuje postupak nabave roba i usluga procijenjene vrijednosti manje od 26.540 eura i radova procijenjene vrijednosti manje od 66.360 eura. Općinsko je vijeće donijelo i tri odluke koje se odnose na prodaju nekretnina u vlasništvu općine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter