MALI VELIKI MIKROFON

FOTOGALERIJA / Grand prix festivala drugu godinu zaredom osvojila Eliza Andrejević

| Autor: Gordana Čalić Šverko


Ponovila je prošlogodišnji uspjeh, Eliza Andrejević, mlada glazbena nada iz Lesišćine, i svojom interpretacijom pjesme "Imuna na strah" drugu godinu zaredom osvojila Grand prix županijskog dječjeg festivala Mali veliki mikrofon koji je u jubilarnom 25. izdanju održan na Trgu Goričica u Buzetu. Bila je to večer za pamćenje, prepuna dobre glazbe, a još i više emocija brojnih pjevača koji su stasali na pozornici Malog velikog mikrofona, a od kojih su neki postali prepoznatljiva imena na istarskoj glazbenoj sceni.

Svjetla reflektora

Kako to i priliči rođendanskom slavlju, jubilarno izdanje županijskog dječjeg festivala održano je na novoj pozornici. U pravom festivalskom ugođaju, pod svjetlima reflektora i uz prateće vokale Anu Blečić Jelenović i Anu Jakšić iz Rijeke, u do sada najraskošnijoj produkciji koju potpisuje mala buzetska udruga Mali veliki mikrofon i njen voditelj, inicijator i autor festivala Alan Poropat, koji je uz Anu Pisak proveo kroz trosatni program.

U povodu jubilarnog festivalskog izdanja, gradonačelnik Buzeta Damir Kajin dodijelio je Zahvalnicu Grada Buzeta organizatoru festivala, udruzi Mali veliki mikrofon.

- Festival Mali veliki mikrofon postao je dio memorije sviju nas. Mi ponekad nismo ni sami svjesni što imamo u ovom gradu poglavito kada je riječ o kulturi, poručio je Kajin, uz zahvalu Alanu Poropatu. Suorganizator je već tradicionalno Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", a festival je održan uz podršku Turističke zajednice i Grada Buzeta.

U natjecateljskom dijelu festivala, nastupila su trideset i tri pjevača osnovnoškolskog uzrasta u 27 glazbenih brojeva, natječući se za četrnaest festivalskih nagrada. Među njima je bilo čak trinaest debitanata. U kategoriji nižih razreda osnovne škole, prvu nagradu peteročlanog stručnog žirija koji je zasjedao pod predsjedanjem profesorice glazbene kulture Mirele Zemčak, osvojila je Aisha Tahmiščija Djordić iz Rovinjskog Sela, drugu Lara Pernić iz Buzeta, a treću Ema Radović i Lucy Radović iz Buzeta.

U kategoriji viših razreda, prva nagrada žirija pripala je Petri Tomišić iz Boruta, druga Dominiku Blitvi iz Rovinja, a treća Petri Golojka i Tei Petohlep iz Buzeta.

Za najboljeg debitanta proglašena je Josipa Paladin iz Lupoglava, nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Toniju Milevoju iz Labina, nagrada za najbolji scenski nastup malim buzetskim pjevačicama Sari Rušnjak, Hani Grželj i Naji Majcan. Nagrada za najsimpatičniji nastup pripala je Paoli Rušnjak iz Buzeta.

Prvo mjesto publike pripalo je Sari Rušnjak, Hani Grželj i Naji Majcan koje su izvele pjesmu "Barka ljubavi", drugo su podijelile Nikol Gržinić s pesmom "Ovo je naša krv" te Petra Golojka i Tea Petohlep s pjesmom "NLO", a treće Aneli Matković i Noemi Medica s pjesmom "Hajde da ludujemo & Rock me". Pozivnicu za sudjelovanje na međunarodnom dječjem festivalu FeNS u Kopru koji se održava od 27. do 30. lipnja, kao prošlogodišnja pobjednica dobila je Eliza Andrejević, a dogodine, odlukom direktora koparskog festival, na njemu će nastupiti Aisha Tahmiščija Djordić. Svi sudionici festivala dobili su majice koje je dizajnirao Alanov brat, modni dizajner Alen Poropat.

Himna festivala

Festival su himnom Malog velikog mikrofona otvorili Alan Poropat, Josipa Jerković, Karla Havić i Mateo Pilat, a potom su mikrofon prepustili Elizi Andrejević iz Lesišćine, pobjednici prošlogodišnjeg festivalskog izdanja. U revijalnom dijelu programa, nastupili su Mirjam Andrejević, Karla Havić, Minka Lavrič, Dinela Kazalac te Mateo Pilat u dva glazbena dueta, s Josipom Jerković i Natali Radovčić.

- Jubilarno festivalsko izdanje održano je na novoj pozornici gdje se, s modernizacijom i tehnikom koja se danas nudi u svijetu scenografije, napravio jedan korak više, i gdje je vizual Mikrofona, neovisno o prethodnim scenografijama koje su bile divne, dobio novi štih kojim se u udruzi možemo ponositi, prokomentirao je Alan Poropat. Zadovoljan što se na festivalu predstavilo puno debitanata, kazao je kako vjeruje da će i oni tijekom godina stasati upravo na pozornici Mikrofona, i postati pjevači poput onih koji su se predstavili u revijalnom dijelu festivala. Kroz dvadeset i pet izdanja na županijskom dječjem festivalu nastupilo je četristotinjak malih pjevača, od kojih su mnogi, dandanas, na različite načine ostali u svijetu glazbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter