PRIJEVREMENI IZBORI ZA NAČELNIKA OPĆINE

IDS-ovac Leo Knapić novi je načelnik općine Raša

| Autor: Branko Biočić
Dipl. ing Leo Knapić, novi načelnik Općine Raša (Snimio Branko Biočić)

Dipl. ing Leo Knapić, novi načelnik Općine Raša (Snimio Branko Biočić)


Nakon što je dosadašnja načelnica iz redova IDS-a Glorija Paliska prije mjesec dana iznenada podnijela ostavku, Rašani su uz izbore za Europski parlament danas birali i novog načelnika Općine.

Prijevremene izbore raspisala je Vladina povjerenica Orjana Makovac Zubalj, a za tu su se funkciju kandidirali Leo Knapić iz IDS-a, Admira Žakula iz HDZ-a i Miroslav Hudi iz SDP-a.

Prema konačnim neslužbenim podacima, pobijedio je dipl. ing. Leo Knapić (IDS) koji je dobio 578 glasova ili 59,83 posto, Hudi (SDP) 230 glasova ili 23,81 posto a Žakula (HDZ) je dobila 137 glasova ili 14,18 posto.

Od 2.595 upisanih u birački spisak, glasalo je 938 glasača ili 36,15 posto, a 21 glasačkih listića, ili 2,17 posto, je bilo nevažeće.

Novoizabranog načelnika Općine Raša neposredno nakon objave neslužbenih brojki s izbora, upitali smo za planove.

- Najprije trebam snimiti stanje u Općini Raša koja trenutno nema ni pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela, pravnika ni građevinara, arhitekta ili geodeta odnosno osobu za urbanizam. Kada se to sve oformi, Općina će se kadrovski posložiti i onda možemo krenuti s radom.

Nakon toga krenuti ću s osnivanjem mjesnih odbora i to će se održati zajedno s izborima za predsjednika države. Očekujem da će se ljudi aktivno uključiti u mjesne odbore i pomoći načelniku da rješava stvari na terenu, a to će omogućiti i brži protok informacija te brže rješavanje problema i projekata. Planovi su, nakon snimanja zatečenog stanja, da do izbora iduće godine nastavimo s realizacijom postojećih planova i započetih projekata kako bi nešto završili, a onda ćemo planirati nove aktivnosti, rekao je Leo Knapić, novi načelnik Općine Raša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter