održana sjednica

Kelly Jeromela nova predsjednica Savjeta mladih Grada Rovinja

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


U Gradskoj upravi je danas održana Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Rovinja. Za predsjednicu novog saziva ovog savjetodavnoga tijela jednoglasno je izabrana Kelly Jeromela, dok je za njezinu zamjenicu izabrana Ilaria Suman.

Za članove novog saziva Savjeta mladih izabrani su Nereo Cafolla, Ines Rogović, Ilaria Suman, Nikola Solomun, Kelly Jeromela, Kevin Bugarin i Arian Vrančić.

Članovima je čestitao gradonačelnik Marko Paliaga, a obratila im se i predsjednica prošlog saziva Savjeta mladih Valentina Orbanić. Istaknula je postignuća prethodnog saziva te izrazila zadovoljstvo što su među novim članovima i neki iz prošlog saziva.

"Vjerujem da će vam stari članovi biti od velike pomoći jer će vam prenijeti svoja dosadašnja iskustva. Iako će vaš mandat biti kratak zbog promjena u Zakonu, uvjerena sam da možete postići mnogo u tom periodu", rekla je Orbanić. Također, zahvalila je svim članovima, gradonačelniku, zamjeniku, predsjedniku Gradskog vijeća, Gradskoj upravi te svim ustanovama, udrugama i društvima s kojima su ostvarili važnu suradnju.

Predsjednik Gradskog vijeća Emil Nimčević također je zahvalio prošlom sazivu na njihovom trudu i aktivnostima.

"Puno se radilo kako bismo se približili mladima i omogućili im da njihov glas bude uvažen". Pohvalio je zatim članove novog saziva što su se odlučili angažirati i dati svoj doprinos razvoju zajednice.

"Trenutno je u tijeku izgradnja Centra za mlade, čime ćete dobiti i adekvatan prostor u kojem možete realizirati svoje ideje i gdje ćete se osjećati ugodno. Vjerujem da će to biti jedno lijepo mjesto za sve današnje mlade i za sve buduće generacije", zaključio je Nimčević.

Pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika isto je tako iskoristila priliku da zahvali dosadašnjem sazivu Savjeta mladih te je napomenula kako će među brojnim hvalevrijednim projektima koje su proveli svakako ostati zapamćena suradnja na razvoju projekta Centra za mlade, zatim inicijativa za uvođenje programa vježbeništva u sklopu Gradske uprave te gradskih ustanova i poduzeća i izdani priručnici za mentalno zdravlje mladih tijekom pandemije koronavirusa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter