potrebna je prijava

Grad Novigrad financira pripreme za državnu maturu

| Autor: Glas Istre
(Snimila: Emica Elvedji/Pixsell)

(Snimila: Emica Elvedji/Pixsell)


U Osnovnoj školi Rivarela u Novigradu od 12. do 19. lipnja za maturante gimnazije i četverogodišnjih strukovnih škola s područja grada Novigrada održavat će se pripreme za državnu maturu iz hrvatskog jezika i matematike.

Pripreme za državnu maturu održavat će se u popodnevnim satima svakog radnog dana (od 16.30 do 19.40 sati) u blokovima od dva školska sata priprema za hrvatski jezik te dva školska sata priprema za matematiku. U programu priprema vodit će se računa o aktivnom učenju temeljenom na dosadašnjim ispitima državne mature s naglaskom na novosti koje donosi ovogodišnja državna matura. Pripreme za matematiku vodit će profesorica Tamara Sapanjoš, a pripreme za hrvatski jezik i književnost profesorica Dunja Pašić.

Budući da program priprema financira Grad Novigrad u dogovoru s voditeljicama programa, program priprema besplatan je za maturante koji su prijavili ispit državne mature u školskoj godini 2023./2024., a prijave se zaprimaju do popunjenja planiranih mjesta ili najkasnije do 10. lipnja.

Zainteresirani za program priprema mogu se javiti u Gradsku upravu Grada Novigrada Meri Salamon, telefonom (052 / 757 055; int. 215) ili e-mailom ([email protected]).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter