THE BEST OF POREČ RIVIERA

Otvorene prijave za novi eno-gastronomski projekt turističkih zajednica Poreštine

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Turističke zajednice Klastera Poreč Riviera (TZ Poreč, TZ Tar - Vabriga, TZ Funtana, TZ
Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada) raspisale su danas natječaj za ocjenjivanje i izbor restorana, konoba, vinara, maslinara, proizvođača sira i meda, slastičarna, barova i autohtonih suvenirnica koji posluju na području klastera u sklopu projekta "The Best of Poreč Riviera".

Cilj projekta je da se  posjetiteljima i lokalcima Poreštine ponudi informacija o eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti te da se promovira autentični sadržaj kroz potvrđenu turističku ponudu.

Prijaviti se mogu poslovni subjekti s područja Grada Poreč i Općina Tar - Vabriga, Funtana, Kaštelir - Labinci i Vižinada koji obavljaju djelatnost u jednoj ili više kategorija:

  • Restorani/konobe (Potkategorije: restorani, agroturizam/konoba, gourmet objekti specijalizirani za određenu vrstu hrane/usluge, plažni objekti)
  • Vinari
  • Maslinari
  • Proizvođači sira
  • Proizvođači meda
  • Slastičarne
  • Barovi u potkategorijama (Coffee bars, Cocktail/ beach bar, Special Bars, Night Bars)
  • Eko
  • Autohtone suvenirnice s ponudom etno/gastro
  • & More - za one koji se ne pronalaze u nekoj od gore navedenih.

Uvjeti za prijavu:

  • Uredno poslovanje
  • Subjekt registriran za oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe
  • Posluje minimalno godinu dana prije prijave na natječaj
  • Zadovoljava minimalne tehničke uvjete za sve oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe

Prijave se vrše putem online obrasca, a isti je objavljen na web stranicama svih turističkih zajednica klastera.

Provjerom na terenu, izravnim razgovorima i snimkom stanja prikupit će se osnovne
informacije i podaci o poslovanju, kao i kvalitativni pokazatelji (vrsta, sadržaji ponude i
ostali značajni parametri).

Pravilnikom za ocjenjivanje i izbor kandidata za uvrštenje na listu "THE BEST OF POREČ RIVIERA" određuju se kriteriji i mjerila za prijavu, izbor i uvrštenje na listu "THE BEST OF POREČ RIVIERA". Ocjenjivanje će provest stručni žiri koji će se sastojati od 5 člana imenovanih od strane Turističkih zajednica klastera Porčeč Riviera.

Nakon provedbe ocjenjivanja turističke zajednice pripremiti će novo izdanje brošure
"THE BEST OF POREČ RIVIERA" koja će se dijeliti u Informativnom centru turističkih
zajednica, turističkim agencijama i recepcijama hotela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter