Ilustracija (Unsplash)
Turističke zajednice Klastera Poreč Riviera (TZ Poreč, TZ Tar - Vabriga, TZ Funtana, TZ
Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada) raspisale su danas natječaj za ocjenjivanje i izbor restorana, konoba, vinara, maslinara, proizvođača sira i meda, slastičarna, barova i autohtonih suvenirnica koji posluju na području klastera u sklopu projekta "The Best of Poreč Riviera".
Cilj projekta je da se posjetiteljima i lokalcima Poreštine ponudi informacija o eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti te da se promovira autentični sadržaj kroz potvrđenu turističku ponudu.
Prijaviti se mogu poslovni subjekti s područja Grada Poreč i Općina Tar - Vabriga, Funtana, Kaštelir - Labinci i Vižinada koji obavljaju djelatnost u jednoj ili više kategorija:
Prijave se vrše putem online obrasca, a isti je objavljen na web stranicama svih turističkih zajednica klastera.
Provjerom na terenu, izravnim razgovorima i snimkom stanja prikupit će se osnovne
informacije i podaci o poslovanju, kao i kvalitativni pokazatelji (vrsta, sadržaji ponude i
ostali značajni parametri).
Pravilnikom za ocjenjivanje i izbor kandidata za uvrštenje na listu "THE BEST OF POREČ RIVIERA" određuju se kriteriji i mjerila za prijavu, izbor i uvrštenje na listu "THE BEST OF POREČ RIVIERA". Ocjenjivanje će provest stručni žiri koji će se sastojati od 5 člana imenovanih od strane Turističkih zajednica klastera Porčeč Riviera.
Nakon provedbe ocjenjivanja turističke zajednice pripremiti će novo izdanje brošure
"THE BEST OF POREČ RIVIERA" koja će se dijeliti u Informativnom centru turističkih
zajednica, turističkim agencijama i recepcijama hotela.