nije kraj

Ronioci čiste podmorje medulinske marine nakon požara: "Katastrofa. Nadam se da ćemo uspjeti"

| Autor: Glas Istre
(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)


U luci u Medulinu 15. svibnja buknuo je veliki požar u kojem su izgorjele 22 brodice. Uzrok još nije poznat, istraga traje, ali prije nekoliko dana pojavila se neslužbena informacija da je požar podmetnut.

Kako je i najavio načelnik Kirac, sva plovila izvučena su iz mora i sada su ronioci krenuli u akciju čišćenja podmorja gdje su krhotine izgorenih brodica.

- Katastrofa. Od požara je ostalo svašta. Slaba je vidljivost, pa se teško i nalazi, ali ima svašta. Nadam se da ćemo uspjeti očistiti, rekao je jedan od ronioca za HRT dodavši kako ima drveća, plastike od brodova, limenki, boca piva...

Podsjetimo, u velikom požaru koji je te srijede oko 3.55 sati ujutro buknuo u marini u Medulinu, izgorjela su 22 plovila, požar je nešto prije sedam sati stavljen pod kontrolu, a u njemu nitko nije stradao. 

Kako je Glas Istre već pisao, na javnom parkiralištu uz medulinsku rivu prolaznike dočekuje niz izgorjelih olupina brodica, dok se zrakom širi neugodan miris spaljene plastike. Olupine bi se uskoro trebale prebaciti na drugu lokaciju. Zbrinjavanje, čišćenje i vađenje plovila procjenjuje se na iznos od 50 do 100 tisuća eura. Što se tiče štete na pojedinačnim plovilima, to će procijeniti osiguravajuće kuće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter