DRUŠTVENI CENTAR "VELI JOŽE"

U tijeku veliki radovi na novoj zgradi vrtića u Pazinu, preseljenje vrtićkih skupina krajem godine

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Radovi na novoj zgradi vrtića (Snimila: Gordana Čalić Šverko)

Radovi na novoj zgradi vrtića (Snimila: Gordana Čalić Šverko)


Radovi na novoj zgradi vrtića u Društvenom centru "Veli Jože" u Pazinu napreduju prema planu i u skladu s predviđenim rokovima, iako su su nepovoljne vremenske prilike zadnjih nekoliko mjeseci u bitnome utjecale na vanjski dio radova. Trenutno se izvode radovi na krovnoj konstrukciji i pokrovu, ugradnji vanjske stolarije na objektu, strojarski i elektroinstalaterski radovi te radovi u okolišu. Dovršena je nabava za opremanje kuhinje i praonice te je pokrenuta nabava za opremanje prostora odgojnih skupina, garderoba, prostora više namjena, ureda te spremišta.

Moderan vrtić

Projektom zgrade novog vrtića u bivšoj vojarni, Društvenom centru "Veli Jože", predviđena je rekonstrukcija i opremanje južnog dijela zgrade koju koristi Veleučilište u koji će se moći smjestiti osam odgojnih skupina, četiri vrtićke dobi i četiri jasličke dobi. Novi vrtić bit će moderno opremljen i dizajniran kako bi najmlađima pružio sigurno, poticajno i ugodno okruženje za igru, učenje i razvoj.

Završetak radova očekuje se krajem ove godine, kada je u planu i preseljenje vrtićkih skupina koje su trenutno smještene u obližnjoj zgradi Društvenog centra "Veli Jože". Broj odgojnih skupina vrtićke i/ili jasličke dobi u novoj zgradi ovisit će, pak, o prijavama za upis djece u vrtić za predstojeću pedagošku godinu koje su okončane krajem travnja.

Investitor rekonstrukcije i dogradnje prostora za vrtić u Društvenom centru "Veli Jože" je Grad Pazin, a izvođač radova De Conte d.o.o. Labin. Gotovo 2,9 milijuna eura za realizaciju ove faze projekta odnose se na rekonstrukciju i dogradnju zgrade, bez opremanja.

Grad Pazin je ta sredstva dijelom osigurao kroz kreditno zaduženje, dok je trećina tih sredstava osigurana kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter