Tri osma razreda, tri nova bagrema

Park osmaša kod buzetskog Autobusnog kolodvora postao "punoljetan"

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimila: Gordana Čalić Šverko)

(Snimila: Gordana Čalić Šverko)


Tri stabla bagrema posadili su učenici tri osma razreda Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", matične škole Buzet u Parku osmaša kod Autobusnog kolodvora. Za kontinuitet jedinstvene proljetne tradicije ove se godine pobrinula 18. generacija osmaša, ukupno njih šezdeset i šest, simbolično se opraštajući od osnovnoškolskih klupa. Uz svako stablo postavljena je pločica s oznakom školske generacije i imenom razrednika: Jasminom Markežić, Rebekom Pilat i Dolores Černeka.

Svake godine u Parku osmaša posade se po dvije nove sadnice, prošle i ove godine iznimno tri, tako da je na zelenim površinama kod Autobusnog kolodvora ukupno trideset i osam stabala crvenolisnog javora, ukrasnih trešanja, lipe, lagerstroemie, sadnica catalpa bungeil, breze, nešpule, murve i bagrema.

(Snimila: Gordana Čalić Šverko)(Snimila: Gordana Čalić Šverko)

Resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga poručila je osmašima da će ih posađena stabla koja će puštati korijenje, podsjećati na osnovnoškolsko obrazovanje te kako se nada i vjeruje da će se i oni, bez obzira gdje će nastaviti školovanje, vraćati u Buzet i jednog dana također puštati "korijenje" u svom rodnom gradu. Osmašima je puno uspjeha u daljnjem školovanju zaželjela i ravnateljica buzetske osnovne škole Jadranka Bartolić Muzica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter