Ograničen promet u starogradskoj jezgri

Nova regulacija prometa u centru Novigrada

| Autor: Zvonimir Guzić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Na području grada Novigrada na snagu je stupio ljetni prometni režim koji uključuje posebnu regulaciju prometa i ulaska vozila u starogradsku jezgru i trajat će do 1. rujna ove godine.

Tijekom ljetnog prometnog režima kojim se novigradska povijesna jezgra definira pješačkom zonom, ograničava se cjelodnevno prometovanje najužim centrom grada te se ulaz odnosno prometovanje dozvoljava isključivo vlasnicima vozilima određenih kategorija koji imaju preduvjete za ostvarivanje prava na ulazak u sam centar grada, poput tamošnjih stanara, korisnika poslovnih prostora te dostavnih vozila.

Iz grada pozivaju sve stanare i korisnike poslovnih prostora u starogradskoj jezgri da obnove pretplatu za povlašteni ulazak u pješačku zonu povijesne jezgre u prostorima tvrtke Neapolis, na adresi Gradska Vrata 43, radnim danom od 8 do 18 sati. Služba parkinga može se kontaktirati i telefonom na broj 052/726-775 ili putem e-maila [email protected].

Tijekom travnja počela je i cjelodnevna naplata parkinga na području grada. Od ostalih servisnih informacija iz Novigrada treba istaknuti da će Ljekarne Novigrad od lipnja biti otvorene nedjeljom i blagdanom u periodu od 8 do 12 sati. Takav režim radnog vremena zadržat će se tijekom cijelog ljeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter