BOGATO PROGRAMSKO LJETO

Najatraktivniji ljetni program Medulinske Riviere ikad: Dolaze brojne svjetske glazbene zvijezde

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Gates of Agartha u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane (Foto Marko Edge)

Gates of Agartha u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane (Foto Marko Edge)


Medulin će svoje mještane i goste ovog ljeta dočekati s najatraktivnijim i najbogatijim ljetnim programom ikad. Najavio je to Mihael Idžaković, direktor Turističke zajednice Općine Medulin na konferenciji za novinare održanoj na antičkoj Vižuli.

Rekordna predsezona

- Sa zadovoljstvom mogu reći da će ovo biti najuzbudljivije ljeto ikad u općini Medulin. To je rezultat prije svega odlične suradnje koje imamo s našim partnerima, Općinom Medulin, mjesnim odborima koji se vrlo aktivno uključuju u organizaciju pučkih fešti, s našim najvećim hotelijerom Arena Hospitality Groupom, Turističkom zajednicom Istarske županije, Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom organizatora i produkcijskih kuća od kojih su neki danas s nama.

Posljedica je to jednog novog i drugačijeg sistematskog pristupa u organizaciji evenata. Stavljamo fokus na one koji sami po sebi svojom kvalitetom mogu biti motiv dolaska kod nas, umjesto da samo animiraju goste koji ovdje već borave. Bilježimo rekordnu predsezonu: od početka godine boravilo je kod nas oko 55 tisuća gostiju, 10 posto više nego lani, a zabilježeno je 210 tisuća noćenja, odnosno 5 posto više u odnosu na prošlogodišnje rezultate, rekao je direktor medulinskog TZ-a, dodajući da se takav ishod, među ostalim, može zahvaliti manifestacijama i sportskim događajima u predsezoni.

- Niz svjetskih pop, rock i DJ zvijezda koje nastupaju ove godine u Puli i na Medulin Rivieri impresivan je i konkurentan u svjetskim okvirima. Iskoristili smo to i udruženim snagama s TZ Pulom, a uz potporu TZ Istarske Županije, lansirali zajedničku marketinšku kampanju »Svjetske zvijezde na antičkim pozornicama« od koje očekujemo da utječe na odluku gosta da zbog eventa za odmor izabere baš našu, a ne neku drugu mediteransku destinaciju.

Pružamo fanovima jedinstvenu priliku da svog omiljenog izvođača, umjesto na kakvom stadionu ili dvorani, dožive u zadivljujućim i povijesnim ambijentima pulske Arene, antičkog kamenoloma Cave Romane, Malog rimskog kazališta ili antičke Vižule, rekao je Idžaković.

Kako je najavljenom, uz dobru glazbu i oldtimere, ovog se vikenda očekuje mnoštvo zabave na novom izdanju Rockabilly festivala "Tear it up", koji se održava od 30. svibnja do 3. lipnja. Nakon toga slijedi jedinstveni Gates of Agartha festival u antičkom kamenolomu Cave Romane.

- Cave Romane ovog ljeta postaju jedna od najelitnijih pozornica svijeta elektronske glazbe. Dolazi nam Solomon, najtraženija svjetska DJ zvijezda, Paul Kalkbrenner, apsolutna ikona techno glazbe, Vintage culture, Adriatique i drugi, rekao je Idžaković dodajući da će na ovoj spektakularnoj pozornici ovog ljeta nastupiti i svjetske te domaće zvijezde pop rock žanra.

Uz mega popularne Dire Straits Legacy, nastupit će i Let3, Darko Rundek, Gibonni, Bijelo Dugme i Parni Valjak. Naglasio je i nemjerljiv marketinški benefit gostovanja velikih glazbenih imena u Vinkuranu, čime ovo malo mjesto postaje vidljivo u cijelom svijetu.

Održat će se, kako je najavljeno, i niz tradicionalnih pučkih fešti na kojima će ove sezone publiku zabavljati grupa Magazin, Alen Vitasović, Giuliano, Šajeta, grupa Dalmatino, klapa Cambi, a najavljeni su i koncerti klasične glazbe u crkvi svete Agneze. Ljubitelje morskih specijaliteta očekuje novo izdanje street seafood manifestacije Hook&Cook Festival, a u sklopu Rotonda Garden Partyja, posjetitelje će zabavljati lokalni glazbenici.

Novi eventi

Najavljen je i novi proizvod zanimljivog koncepta - Music& Wine and History festival koji će se održavati na poluotoku Vižuli, na ostacima rimske patricijske vile.

- Uz zalazak sunca, posjetitelji će moći degustirati vina lokalnih vinara, uz zvukove istinskih umjetnika. Uz izvedbe predstave o Crispu i Vikenda antike na Vižuli, planirani su nastupi Nilza Costa Quarteta, grupe Veja, te poznate čelistice Ane Rucner koja će 21. lipnja, izlazak prvog ljetnog sunca, pozdraviti nastupom na dubrovačkom Srđu, a njegov zalazak, istog dana, nastupom na Vižuli, spajajući tako i glazbom dva poznata brenda hrvatskog turizma - Dubrovnik i Medulin, rekao je Idžaković.

Medulinski načelnik Ivan Kirac, istaknuo je da Općina jako dobro surađuje s turističkom zajednicom na zajedničkom razvijanju novih proizvoda i evenata, kako bi svaki posjetitelj i mještanin mogao pronaći nešto za sebe, od onih najmlađih pa sve do umirovljenika.

- Počinjemo s mjesnim feštama, s obilježavanjem Dana Općine 12. lipnja, a i u cijelom mjesecu lipnju imat ćemo raznih programa, što u organizaciji turističke zajednice, što u organizaciji naših udruga, rekao je Kirac. Sjajnu suradnju istaknuli su i organizatori nekih od prepoznatljivih glazbenih i gastronomskih događaja koje će brojne strane i domaće goste ovog ljeta zasigurno privući na Medulinsku Rivieru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter