"Naša prijateljica"

Ramiza Trumić iz Labina dobitnica povelje Centra za inkluziju i Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Odbor za dodjelu povelje "Naš prijatelj"/"Naša prijateljica" u sastavu Ozren Catela, predsjednik Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre te Marko Perkov, predsjednik Centra za inkluziju i podršku u zajednici donio je odluku da se povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama 16. svibnja dodjeli Povelja "Naša prijateljica" Ramizi Trumić iz Labina.

Povelja je u znak zahvalnosti i priznanja za značajan doprinos uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice Ramizi dodijeljena na svečanosti u Novigradu. U obrazloženju se ističe kako Ramiza sudjeluje u aktivnostima zajedno s osobama s intelektualnim teškoćama gotovo od pokretanja aktivnosti na Labinštini pružajući im podršku kako bi razvijali svoje socijalizacijske aktivnosti te svojim angažmanom snažno potiče svoju okolinu na djelovanje u cilju unaprjeđenja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama na području Labinštine. Ramiza koja je jedina iz istre dobitnica ovogodišnje Povelje kaže

- Sretna sam i ponosna na to priznanje. Nisam se tome nadala ali uvijek sam spremna pomoći potrebitima i na raspolaganju sam im 24 sata, rekla je kratko samozatajna Ramiza koja ne voli puno pričati za medije o svojem humanitarnom radu a prilikom dodjeli Povelje pustila je i suzu. Ramiza koja živi u Vrećarima nedaleko Labina predsjednica je i Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine u općini Sveta Nedjelja i predsjednica aktiva žena Bošnjakinja Labinštine te je aktivna i u islamskoj zajednici grada Labina. Ramiza rado sudjeluje u svim humanitarnim akcijama na Labinštine, pomaže svugdje, uvijek i svima a u tome često novčanim donacijama sudjeluje i njezin suprug, obrtnik Senad Trumić.

Ramiza Trumić iz Labina dobitnica povelje Centra za inkluziju i udruge osoba s intelektualnim poteškoćama "Naša prijateljica".


Podijeli: Facebook Twiter