Burno na medulinskom vijeću

Opozvana potpredsjednica Nina Jukopila

| Autor: Doria Mohorović
Sa sjednice medulinskog Vijeća (Foto: Općina Medulin)

Sa sjednice medulinskog Vijeća (Foto: Općina Medulin)


Na aktualnom satu medulinskog Općinskog vijeća ponovno se intenziviralo pitanje o usporivačima prometa smještenim na ulasku u Medulin. Vijećnik Pero Medić istaknuo je da od mještana neprestano stižu pritužbe, kao i da ne mogu spavati zbog ovog problema. Pročelnik Goran Peruško odgovorio je da su prijavili i zatražili uviđaj Prometne inspekcije, kao i da su bili na terenu zajedno s Županijskom upravom za ceste, koje su za to nadležne.

- Na terenu smo svjedočili da su usporivači preslabi jer je prošlo 30-ak automobila brzinom od 50 kilometara na sat, rekao je Peruško, na što mu je Medić odgovorio da su "ljudi postali neoprezniji, pretječu jedni druge, a ugroza za djecu je sve veća i veća". Načelnik Ivan Kirac potvrdio je da se čeka inspektor prometa, a da je u razgovoru s Županijskom upravom za ceste rečeno da se nikakve radnje na toj dionici neće raditi dok inspektor prometa ne dođe i utvrdi stanje.

Na samom početku aktualnog sata nekoliko je minuta izdvojeno za alarmantnu situaciju s Kaštijunom, gdje je prije nekoliko dana kompletan Nadzorni odbor podnio ostavku.

- Žalosno je da su članovi NO bili prisiljeni dati ostavku. Ne svaljujem na njih krivicu, nego na sustav koji ne funkcionira, rekao je Buić, dodavši da bi Općina Medulin već sad trebala predložiti svog člana novog Nadzornog odbora iz kruga stručnjaka. S njim se složio medulinski načelnik rekavši da svi zajedno kao općinsko vijeće trebaju predložiti najkvalitetniju osobu.

Vijećnik Dražen Mišković predložio je da se uredi pristupni put prema butigi Ultra u Banjolama, s gornje strane ceste, u blizini ležećih policajaca. Načelnik je poručio da će već idućeg tjedna kontaktirati vlasnika zemljišta i vidjeti mogu li to oni sanirati ili će to učiniti Općina.

Nakon završetka aktualnog sata vijećnici su opozvali prvu potpredsjednicu Općinskog vijeća Općine Medulin Ninu Jukopila i na to mjesto imenovali Dražena Miškovića. Uslijedilo je donošenje Odluke o prihvaćanju ponuda za dodjelu dozvola za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru na području Općine Medulin za razdoblje od 2024. do 2028. godine, a temeljem koje su se stekli uvjeti za izdavanje 151 dozvole. Na javni natječaj je pristiglo 242 zahtjeva od kojih je 99 bilo nepotpuno. Budući da za pojedine lokacije nije pristigla niti jedna ponuda, ili niti jedna ponuda nije prihvaćena, rečeno je da će Općina u najkraćem roku ponoviti natječaj za slobodne dozvole, kako bi se prije početka turističke sezone popunila sva mjesta, te mještanima i turistima pružila usluga na koju su navikli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter