najveća investicija u hrvatski turizam

Donosimo detalje nastavka gradnje hotela Pical u Poreču u kojem će raditi 600 ljudi 

| Autor: Glas Istre
(Foto: Valamar Riviera)

(Foto: Valamar Riviera)


U Poreču je danas svečano potpisan ugovor između Valamara i građevinskog poduzeća Kamgrad o nastavku gradnje ljetovališta Pical, najveće pojedinačne investicije u hrvatski turizam, vrijedne 139 milijuna eura. Hotel Pical imat će 5* i radit će tijekom cijele godine, uz obilje raznovrsnih sadržaja za različite oblike odmora što će povećati kvalitetu porečkog, istarskog i hrvatskog turizma.

(Foto: Valamar Riviera)(Foto: Valamar Riviera)

Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine, a pretprodaja, zapošljavanje i
edukacija djelatnika započet će već ove godine. Hotel Pical zaposlit će oko 600 djelatnika na stalnim radnim mjestima visoke vrijednosti te će pružati odličnu priliku za razvoj karijere u hotelijerstvu.

"Hotel Pical je nekada bio jedan od najboljih hotela na Jadranu. Ponosan sam da nastavljamo s ovom investicijom koja će u Poreč dovesti cjelogodišnji turizam visoke kvalitete, osigurati nova kvalitetna radna mjesta te ponovno staviti Poreč i Istru među vodeće europske turističke destinacije", izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Hotel Pical 5* imat će 513 smještajnih jedinica, 10 tematskih restorana i barova, wellness centar, uređene plaže i beach klubove, vanjske i unutarnje bazene te sadržaje za različite oblike odmora.

Za obitelji, Pical će nuditi edukativnu igraonicu Maro World na više od 1.200 m 2 , Maro klubove, dječja igrališta te zabavni program namijenjen obiteljima. U ponudi će biti i niz sadržaja za aktivni odmor: novi Bike Center Parenzana, outdoor staze za trčanje, sportovi na vodi te unutarnji 25-metarski bazen za plivanje. Plaža Pical, svi sportski i zabavni sadržaji, unutarnji bazen, šetnice i ostali rekreacijski sadržaji bit će otvoreni široj javnosti, odnosno moći će ih koristiti gosti, posjetitelji i lokalno stanovništvo.

Zona Pical postat će najatraktivnija turistička zona u Hrvatskoj te će predstaviti i jedan
od najboljih kongresnih centara s multifunkcionalnom dvoranom kapaciteta do 1.200 sudionika.

"Kao dugogodišnji partner Valamara i izvođač radova prve faze projekta, iznimna nam je čast, ali i odgovornost, što je investitor odlučio nastaviti suradnju s našom kompanijom na ovom iznimno značajnom projektu za Valamar i, generalno, za cjelokupnu ponudu hotelskog smještaja u hrvatskom turizmu.

Vjerujem da će Kamgrad sa svojih preko 30 godina iskustva i uspješnog poslovanja, s
posebnim naglaskom na projekte upravo u turizmu, te preko 850 zaposlenih realizirati i ovaj projekt u skladu s ugovorom te na zadovoljstvo obje ugovorne strane", izjavio je Dragutin Kamenski, vlasnik i prokurist društva Kamgrad d.o.o.

U 2024. godini, Valamar grupa planira ulaganja od ukupno 82 milijuna eura u portfelj, unaprjeđenje kvalitete usluga, digitalizaciju, zelenu gradnju, održive izvore energije i turističku infrastrukturu u svim destinacijama.

Kao najpoželjniji poslodavac u turizmu i ugostiteljstvu, Valamar i ove godine nastavlja
sa značajnim ulaganjima u zaposlenike, te povećava plaću za više od 5 tisuća djelatnika, otvara dodatnih 400 mjesta na neodređeno vrijeme, a ove godine isplaćuje dodatnih 400 eura svim zaposlenicima koji žive ili se trajno dosele u destinacije.

Valamar već dugi niz godina poseban naglasak stavlja na lokalizaciju poslovanja pa 78 % hrane i pića nabavlja u Hrvatskoj i zapošljava oko 80 % domicilnih djelatnika. Valamar prepoznaje potrebe lokalnih zajednica u destinacijama u kojima posluje te je u 2023. godini proširio suradnju s Gradom Porečom kako bi se dugoročno povećali kapaciteti porečkog dječjeg vrtića „Radost“ u hotelu Pinia i tako osigurala dodatna mjesta za djecu porečkih obitelji.

Valamar već niz godina podržava i rad Društva „Naša djeca“ Poreč, kako bi djeca na području grada Poreča i okolice provodila svoje slobodno vrijeme u igri i učenju novih vještina u sklopu Dječjeg ljetnog kampa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter