šef pulskog ids-a

Boljunčić: Ako Zoričić želi izbore, neka da ostavku!

| Autor: Glas Istre
(Foto Press IDS)

(Foto Press IDS)


Predsjednik pulskog ogranka IDS-a Valter Boljunčić osvrnuo se na današnju izjavu pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića da nema povjerenja u predsjednicu Gradskog vijeća Mariju Marković-Nikolovski. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"'Gradonačelnik Zoričić se nema što petljati u izbore za Gradsko vijeće. Ako Zoričić želi izbore, neka da ostavku', kazao je predsjednik gradske organizacije IDS-a Pule Valter Boljunčić osvrnuvši se na situaciju u Gradu Puli i posljednju u nizu afera koje bacaju ljagu na funkcioniranje i opstojnost Grada kao javnog servisa svih građana Pule.

Postavlja se pitanje, kazao je Boljunčić, je li gradonačelniku jasan princip tko je što u upravi Grada Pule, te je istaknuo kako je IDS spreman na izbore.

- Mi smo spremni na izbore kada god oni bili, a rezultati izbora za vijeća mjesnih odbora nam potvrđuju kako je izbor građana jasan te nam daju dodatni podstrek, kazao je predsjednik pulskog IDS-a dodajući:

- U slučaju raspuštanja vijeća proteklo bi vrijeme za izbore te bi došli skoro u termin redovnih izbora. Pogledajmo realnu situaciju bez politikanstva. U Puli imamo nagomilane probleme koji proizlaze iz nesposobnosti u upravljanju gradom, a jedan od većih je problem Kaštijuna, kazao je Boljunčić te upitao treba li se posvetiti rješavanju problema koje svih tište, ili pak imati predizborne kampanje i veoma upitno funkcioniranje vijeća.

Nadalje, govoreći o problemima u Gradu Puli, Boljunčić se osvrnuo na veliki problem Kaštijuna. - Dakle, ni nakon 3 godine nema pomaka na bolje. No, što se mislilo? Da će smjena uprave, populizam, zahtjevi za promjenama prostornih planova bez imalo jasne vizije što i kako, rezultirati rješenjem? Je li namjera gradonačelnika posvetiti se rješavanju problema Kaštijuna, ili mu je pak na umu ući u predizbornu kampanju punu populističkog prepucavanja, napomenuo je predsjednik pulskog IDS-a.

- Puležanima je odavno dosta da Grad tapka u mjestu. Već smo tri godine svjedoci nesposobnosti i nesnalaženja gradonačelnika Zoričića u upravljanju velikim i kompleksnim sustavom kao što je Grad Pula, a razina neodgovornosti koju svakodnevno pokazuje kulminirala je današnjim istupom u kojem je izjavio da predsjednica Gradskog vijeća više ne uživa njegovu podršku kao ni podršku vijećnika NLFZ, kazao je Boljunčić dodajući:

- Gđa. Nikolovska neka sama odluči hoće li će dati ostavku, ali neka uzme u obzir što to implicira. Hoće li se vijeće baviti sobom ili problemima ovoga grada, kojih nažalost ima na pretek. U ovoj rašomonskoj situaciji netko od vladajućih bi morao imati na umu ono što je dobro za Grad Pulu, istaknuo je Boljunčić te zaključio:

- Da svaka promjena nije nužno promjena na bolje, sada je već svima jasno. Veseli me što će naši građani ubrzo imati priliku odlučivati o budućem vodstvu grada. Uvjeren sam kako će ovoga puta građani birati drugačije, jer Pula može i mora bolje!", zaključio je predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter