crveni križ pazin

Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, donosimo rezultate

| Autor: Glas Istre
(Foto: Facebook / CK Pazin)

(Foto: Facebook / CK Pazin)


Gradsko društvo Crvenog križa Pazin danas je organiziralo Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje je održano u Osnovnoj Školi Vladimira Nazora Pazin, a sudjelovalo je pet ekipa u dvije kategorije:  ekipe iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Područne škole Karojba, Područne škole Trviž u kategoriji podmlatka i dvije ekipe iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin u kategoriji mladih.

Natjecanje se sastojalo iz dva dijela

Prvi dio bio je pismeni u kojem se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa i prvoj pomoći.

U praktičnom dijelu se na radnim pozicijama s realističnim prikazom ozljeda provodila
provjera znanja i vještina u pružanju prve pomoći.

Pobjedničke ekipe, u kategoriji podmlatka ekipa iz PŠ Karojba i u kategoriji mladih ekipa iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin predstavljati će školu i Gradsko društvo Crvenog križa Pazin na Međužupanijskom natjecanju mladih društava Crvenog križa Istarske i Primorsko goranske županije koje će se održati 13. travnja u Umagu.

"Zahvaljujemo učenicima koji su se natjecali, mentorima i volonterima koji su pomogli u pripremi i organizaciji natjecanja, a posebno domaćinu – Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin", poručili su iz organizacije. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter