u premanturi

FOTOGALERIJA / Obilježena 119. obljetnica rođenja pedagoga Tone Peruška

| Autor: Glas Istre


U Premanturi, rodnom mjestu pedagoga Tone Peruška, danas je obilježena 119. godišnjica njegovog rođenja. Ravnatelji OŠ Tone Peruška iz Pule (Kristijan Cinkopan), OŠ dr. Mate Demarina iz Medulina (Jakov Batinović) i predstavnica Grada Pule Lena Radunić su održali pozdravni govor, a načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i ravnatelj JU Kamenjak Slovodan Belević su djeci izrazili dobrodošlicu u Općinu Medulin tj. u ustanovu JU Kamenjak.

Bogat i raznolik program su pripremili odgojitelji i djeca DV Medulin, podružnica Premantura i Pomer, kao i učitelj i đaci OŠ dr. Mate Demarin, OŠ Tone Peruško te OŠ Vladimir Nazor iz Krnice.

Program je nastavljen kratkim predavanjem edukatora JU Kamenjak, koji su djecu proveli
kroz stalni postav Kuće prirode i pokazali im bogatstva bioraznolikosti zaštićenog krajobraza Kamenjak.

Po prvi put je organiziran i foto natječaj za osnovce. Oni su zabilježili karatkeristične motive Premanture i Kamenjaka šetajući se kroz mjesto. Učenici su također posjetili i Centar brodogradnje "Goran Mikovilović" i rodnu kuću Tone Peruška u pratnji učitelja i djelatnika Općine Medulin te su potom položili vijenac na Peruškov grob.

Održao se i edukativni kviz na kojem su ućenici pokazali znanje o velikanima naše povijesti - Tone Perušku, Miji Mirkoviću i Mati Demarinu. Dan je zaključen nogometnom utakmicom učenika sedmih razreda OŠ Tone Peruško, OŠ dr. Mate Demarin i OŠ Vladimir Nazor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter