stambeno pitanje mladih u istri 

Grad Buje prodaje nekretnine - cijene su povoljne, a evo koji su uvjeti

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: Grad Buje)

(Foto: Grad Buje)


U sklopu pomoći mladima da lakše riješe stambeno pitanje, Grad Buje je objavio javni natječaj za prodaju nekretnina u svom vlasništvu.

Radi se o dvije kuće i jednom zemljištu u starogradskoj jezgri; kuća površine 72.31 m2, zemljište 47 m2, početna cijena 28.488 eura; kuća površine 67.69 m2, zemljište 32 m2, početna cijena 26.668 eura; zemljište površine 32 m2, početna cijena 2.816 eura.

Pravo sudjelovanja imaju osobe mlađe od 40 godina bez adekvatno riješenog stambenog pitanja, a kriteriji po kojima će se bodovati ponude su stupanj obrazovanja, prebivalište na području grada, broja članova domaćinstva i zaposlenje.

Pravila uključuju obvezu obnove nekretnine u roku, prijavu prebivališta te predaju dokumentacije o ulaganjima.

Grad nudi poticaj kupcima za revitalizaciju starogradske jezgre, a najpovoljnijim ponuditeljima koji ispunjavaju uvjete priznat će se poticaj u iznosu do 90% ugovorene kupoprodajne cijene, temeljem izvršenih ulaganja.

Pogledali smo i neke uvjete i rokove kojih će se morati pridržavati kupac nekretnina.

U roku od četiri godine od sklapanja ugovora mora obnoviti građevinu i staviti je u funkciju za stanovanje, uz obvezu obnove fasade i vanjske stolarije, u istom roku mora prijaviti prebivalište na adresi nekretnine koja je bila predmet prodaje, te zadržati prebivalište neprekidno sljedećih deset godina bez promjene, te u roku od jedne godine od zaključenja ugovora mora podnijeti na uvid projektnu dokumentaciju ili troškovnik ulaganja Povjerenstvu Grada Buja koje će imenovati Gradsko vijeće.

Kupac je prilikom zaključenja Ugovora dužan Gradu predati jamstvo za uredno izvršenje ugovora u iznosu od 10.000 eura u obliku bjanko zadužnice.

Natječaj se provodi pisanim ponudama, a rok za dostavu je tri mjeseca od objave. Rezultati će biti objavljeni 15 dana nakon otvaranja ponuda, koje je zakazano za 8. svibnja ove godine u 12 sati u prostorijama Grada Buja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter